Néptáncosok jubileumi ünnepe

Néptáncosok gálaműsorával ünnepeltek a XVIII. kerületben. A városvezetés együtt élvezte a bemutatót. Ughy Attila polgármester képviseletében Galgóczy Zoltán alpolgármester mondott köszöntőt. A városvezetői figyelem sok fiatal számára ad biztatást, akik – ha eddig nem is –, de valószínűleg rövid időn belül bekapcsolódnak a néptáncmozgalomba.

Kopogtak a csizmák, libbentek a szoknyák, szólt az ének a tizedik Brassó-gálán, amelynek a Rózsa Művelődési Ház adott otthont május 13-án.

A Brassó Utcai Általános Iskola jubileumi, tizedik néptáncgálája Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntőjével indult. Kodály Zoltán kultúráról mondott szavait osztotta meg a nagyszámú hallgatósággal:

– A kultúra annyi, mint tanulás, megszerezni, színvonalon tartani nehéz, elveszteni könnyű. A Brassó iskola élen jár a néptánc, a népzene ápolásában, s ez az előadás élő bizonyítéka annak, hogy az öröklődésről is gondoskodnak.

A négy korosztályra bontott gálaműsoron az első osztályos Aprók, a másodikos–harmadikos Csillegők, a negyedik–hatodikos Boricák és a már kamaszkorú Derenkák illusztrálták a tehetségüket. A két felvonásos előadás során tizenhat produkciót mutattak be Simonné Házman Terézia vezetésével, aki egyben a koreográfiákat is készítette Simon Lilla, Tóth Alma és Laczkó Zsombor közreműködésével.

A néptánc- és népzene-válogatásból a teljesség igénye nélkül emeljük ki a rábaközi, a kalocsai, a somogyi, a dél-alföldi és a szilágysági dalokat, táncokat. A maratoni hosszúságú előadás közös táncprodukcióval zárult, és a frissen, pattogósan táncolókon még foltokban sem mutatkoztak a fáradtság legapróbb jelei sem. A zenei kíséretről a Naszály zenekar gondoskodott.

A video ízelítőt ad a programról, a nagyszerű hangulatról.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/38513/pics/lead_800x600.jpg
Brassó Utcai Általános Iskola,Galgóczy Zoltán,néptánc,Rózsa Művelődési Ház,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?