Pápai Joci koronázta meg a Havanna gyermeknapját

A XVIII. kerület igazán kitett magáért Gyermeknapon. A felsorolhatatlanul sok és gazdag programra az Eurovíziós Dalfesztivál magyar kitűnősége, a nyolcadik helyet megszerző Pápai Joci tette föl a koronát.

Gyönyörű nyári időjárás, hangulatos programok, rengeteg virgonc gyerek és a hétköznapi gondokat maga mögött hagyó, felszabadult szülő élvezte az együttlétet a második alkalommal megrendezett Havanna-ünnepen. A lakótelep szívében, a Kondor Béla Közösségi Ház környékén csak vidám embereket lehetett látni a május 25-28. között tartott rendezvénysorozaton.

A színpad előtti téren az éppen aktuális produkció közönsége hol korosztályról korosztályra váltakozott, de legtöbb esetben együtt élvezte az előadást unoka, gyerek, szülő és nagyszülő.

A közösségi házban óvodások rajzversenyének kiállításával kezdődött meg a csütörtöki nyitónap, és ha a számtalan színes rajzot megnézve lehetett is egymással vitatkozni azon, hogy kinek melyik tetszik jobban, elmondható, hogy a kerületi óvodások nagyon ötletesek, tehetségesek, és minden rajz megérdemelt volna egy különdíjat.

A péntek a tánc napja volt. A Szívügyünk a tánc címmel bemutatott előadások során a XVIII. kerületi tánccsoportok stílustól függetlenül alaposan kitettek magukért. A ritmikus gimnasztikától kezdve a hip-hop és az akrobatikus rock and roll pattogós tánclépésein át a show tánc bemutatóig mindenkit magával ragadott az élmény. A közönség sokszor szinte együtt mozgott a fellépőkkel.

A legkisebbek eközben az ingyenes ugráló várban hancúroztak, olykor a zene üteménél is nagyobb tempóban. Még a pillanatnyi áramszünet matt leengedő játszóhely sem zavarta meg őket, mert ugyanazzal a lendülettel szaladtak vissza az újra felfúvódó légvárba, amivel egy perccel korábban ki kellett jönniük. Kipirultak, kifáradtak, és biztos, hogy azon az estén biztos, hogy egyiküket sem kellett elaltatni.

Még akkor sem, ha a gyerekszobákba is felhallatszott Pápai Joci esti koncertje. Az idei, kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon kitűnően szereplő, az előkelő nyolcadik helyen végzett énekes teltházasnak mondható koncertet adott.

A hangulat szombatra még jobban fokozódott, aki eljött, az biztosan nem unatkozott, hiszen a nemzetiségi fesztivál sokszínű előadásai mellett a családi játszóház kicsiknek és nagyoknak is csodákat kínált. Különleges ügyességi játékok, mini, asztali meseszínház, varázslatos rajzgép, óriás puzzle és még sok minden hívta közös játékra a gyerekeket és szüleiket.

Az egykori Havanna Napok hagyományait folytatva, idén is megválasztották a Havanna ebét. A Hahota gyerekszínház Csizmás kandúr történetét hozta el a kicsiknek, a nagyszülőket pedig Fényes György nótaénekes és barátai szórakoztatták, és bizony nem csak a színpadon szólt a nóta.

Az esti Apostol koncert előtt egyre fokozódott a hangulat, amihez az alaphangot Dombóvári István stand up előadása adta meg. A poénözön után a brazil szambát járó lányok és a Hestia tűzzsonglőr show alaposan felpörgette a közönséget. Nem is lehetett más a szombat este vége, mint egy valóban fergetegesre sikerült koncert, a 47 éve fennálló zenekarral. A közönség a legtöbb nagy slágert együtt énekelte a zenekarral.

A koncertet követően rendkívül látványos tűzijáték zárta a szombati napot.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/38809/pics/lead_800x600.jpg
Gyereknap,Havanna,Pápai Joci
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?