Díszpolgárrá avatták az Oscar-díjas rendezőt

Egy büszke közösség nevében köszöntötte Ughy Attila polgármester és Kucsák László országgyűlési képviselő díszpolgárrá avatása alakalmából a világhírűvé vált Oscar-díjas pestszentlőrinci filmest.

Tiszteletbeli díszpolgárrá avatta az önkormányzat Deák Kristóf Oscar-díjas filmrendezőt, a Brassó iskola egykori diákját.

– Én azt mondom, Kristóf nem lőrinci, hanem brassós – fogalmazott félig tréfásan Tasnádi András, a Brassó iskola igazgatója azon az ünnepségen, amelyet a tavasszal Mindenki című rövidfilmjével Oscar-díjat elnyert filmrendező, Deák Kristóf tiszteletére rendeztek.

A mindössze 35 éves filmes alkotó – akit egyébként ezen ez eseményen születésnapja alkalmából is köszöntöttek – ezer szállal kötődik Pestszentlőrinchez, hiszen az általános iskolát itt végezte, és még belvárosi középiskolásként is visszajárt a Brassóba, pontosabban abba a filmes műhelybe, amely megérlelte benne az elhatározást, hogy erre a műfajra tegye fel az életét.

– Aki látta a filmet, biztosan észre vette, hogy egyes külső helyszíneket itt forgattunk, egyet éppen itt, a sarkon. Sok felé utaztam már a világban, és azt láttam, hogy nagyon kevés olyan helyen van, mint ez: ahol ennyi a zöldterület, ilyen sok a tér, szélesek és kényelmesek az utcák. Csodálatos környezet, szerettem volna, hogy ezt ismerjék meg mások is – mondta Deák Kristóf.

Az ünnepségre készült az önkormányzat is. Kucsák László országgyűlési képviselő kezdeményezésére a tiszteletbeli díszpolgár címet adományozták a döntéshozók a fiatal alkotónak. Ezt a képviselő Ughy Attila polgármesterrel közösen nyújtotta át. Mindketten úgy fogalmaztak beszédükben: egy büszke közösség nevében köszöntik a világhírűvé vált magyar – pontosabban pestszentlőrinci – filmest.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/39169/pics/lead_800x600.jpg
Brassó Utcai Általános Iskola,Deák Kristóf,Kucsák László,Oscar-díj,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?