Remek állatkákat rajzoltak az óvodások a pályázatra

A városvezetés nagy örömmel üdvözölte a pestszentimrei óvodások számára indított kezdeményezést, amelynek középpontjában egy tetszés szerin kiválasztott állat lerajzolása volt. Hogy nagyobb nyomatékot adjanak a pályázatnak, az önkormányzat felsővezetői szinten gondoskodott az elismerések átadásáról.

Ó, azok a csodálatos állatok! címmel rajzpályázatot hirdetett az óvodásoknak a Pestszentimrei Könyvtár. A legügyesebb kis alkotók már át is vehették a díjakat.

Bizonyára számos kisgyermek találkozott már Telegdi Ágnes írónő az Ó, azok a csodálatos állatok! címmel megjelent könyvsorozatával. Ezt az is alátámasztja, hogy ezen a címen, a Pestszentimrei Könyvtár által meghirdetett rajzversenyre sok kerületi óvodás készített remekebbnél remekebb alkotásokat.

– Fölöttébb nívós volt a mezőny, többen nagyon különleges technikával készítették el műveiket – mondta Fodor Beatrix, a Pestszentimrei Könyvtár vezetője, aki különleges figyelmet fordít a legfiatalabb korosztályra, játékos vetélkedők, bábelőadások, mesefelolvasások, és rajzversenyek szervezésével teszi még élvezetesebbé az ott töltött időt.

Ezúttal a megmérettetésre a Csemete, Gyöngyszem, Hétszínvirág, Liliomkert Katolikus Óvoda, a Nefelejcs, Napsugár, Napvirág, Zöld Liget, Varázsfelhő Magánóvoda, és a Vándor Óvoda apróságai küldték be a rajzaikat.

A legügyesebbek óvodásoknak Fodor Beatrix és Galgóczy Zoltán alpolgármester adta át a díjakat. Az alpolgármester köszöntőjében elismeréssel szólt a tehetséges kisgyerekekről, és megköszönte a könyvtárnak a verseny megszervezését. – Örülök, hogy ilyen színvonalas, szép könyvtárat sikerült létrehozni és annak is, hogy ennyire megnövekedett a látogatottsága – tette hozzá.

A rajzversenyen első helyezést ért el Papp Angéla (Liliomkert Katolikus Óvoda), második Stiller Anett (Varázsfelhő Magánóvoda), harmadik lett Simon Adél (Pestszentimrei Zöld Liget Óvoda).

Különdíjat kapott Imricsák Róbert (Varázsfelhő Magánóvoda), Frank Martin (Szivárvány), és Karsai Zója Katica (Gyöngyszem Óvoda).

A díjazott rajzok a könyvtár faliújságján megtekinthetők.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/39414/pics/lead_800x600.jpg
Könyvtár,pestszetimre,rajzpályázat,városvezetés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?