A Belvárosból Ferihegyre 900 forintért

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere sokat lobbizott azért, hogy járjon közvetlen busz a ferihegyi repülőtér, a XVIII. kerület keleti széle és a Belváros között. A sok érvelésnek – no meg a hamarosan kezdődő Úszó VB-nek – meg lett a haszna, elindult a járat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a napokban elindította a Ferihegyet a belvárossal összekötő 100E járatot. Speciális vonaljeggyel utazhatunk rajtuk, ezeket akár már előre is megvehetjük, 900 forintba kerülnek.

Június végén robbant be a hír, hogy a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között alacsony padlós, légkondicionált Mercedes Conecto G típusú autóbuszok közlekednek majd. Azóta sok minden kiderült a reptéri buszokról, például az is, hogy egy jegy 900 forintba kerül majd rajtuk.

A 100E busz szombattól a hét minden napján jár majd, a Deák Ferenc térről hajnal 4 órától 23:30-ig félóránként indul minden egész és fél órakor. A repülőtérről az első járat hajnali 5 órakor, az utolsó járat pedig 0:30-kor indul a belváros felé, ugyancsak félóránként. A busz a repülőtéren a megszokott BKK megállóban áll meg, ez a két terminál között található. A 200E és a 900-as járatra is ugyanott, a 100E járat mögötti megállóban lehet felszállni.

A BKK közleménye szerint a busz a reptér felé csak a Kálvin téren, a 9-es busz és a 83-as troli megállójában áll meg, illetve kora reggel az első két járat az Astoria M megállóban (a 47-es, a 48-as, a 49-es villamosok és a 9-es buszok megállóhelyén) is. A reptér felől utazók a Kálvin téren és az Astoriánál is le tudnak szállni a buszról.

A buszon sima vonaljeggyel és bérlettel nem lehet utazni, egy speciális jeggyel lehet felszállni rá, ezek darabja 900 forintba kerül. A jegyet az automatákból, az ügyfélközpontokban és a pénztárakban is meg lehet venni.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/40128/pics/lead_800x600.jpg
100E buszjárat,Belváros Ferihegy,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?