Sok fiatal a pestszentlőrinci polgárőrök között

A közbiztonság növelése elsődleges feladatai között szerepel Ughy Attila polgármester programjának. A rendőrég támogatása mellett ezért mindent megtesz, hogy a polgárőrök is nagymértékben hozzájáruljanak a kerületi közbiztonság erősítéséhez. Ezért rendez olyan programokat, amelyek résztvevői érezhetik, hogy kiemelt figyelem hárul rájuk, s a városvezetés nagyra értékeli a munkájukat.

Az önkormányzat minden évben megszervezi a családi programot az önkéntes kerületvédőknek, akik ilyenkor – amellett, hogy megosztják egymással a tapasztalataikat, az elmúlt esztendőben történteket – kötetlenül beszélgethetnek a kerti tó szomszédságában felállított sátorban. A vendéglátók természetesen a finom falatokról és az innivalóról is gondoskodnak.

– A Pestszentlőrinc-Pestszentimrén élők nevében is a legnagyobb elismeréssel beszélhetünk a polgárőrök tevékenységéről, akik a szabad idejüket feláldozva, ingyenesen dolgoznak a közrendért, a közbiztonságért, a bűncselekmények megelőzéséért – fogalmazott Lévai István Zoltán, a közbiztonságért is felelős alpolgármester a családi nap megnyitóján.

– A kerületben három polgárőrcsoport működik: a lőrinci, az erzsébettelepi és az imrei. A tagok között többen vannak, akik a koruk vagy az egészségi állapotuk miatt nem tudják már vállalni a feladatot, ezért csökkent a csoportok létszáma.

Azonban a lőrinci polgárőrcsoportban sok a fiatal, jó volna a többieknek is ellesni a „titkot”.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy továbbra is várják azokat a magánszemélyeket, akik szívesen vennének részt a polgárőrség munkájában, bár tudja, hogy ez nem könnyű feladat. Elárulta, hogy ő maga is gondolkodik azon, hogy belép a pestszentimrei csoportba.

– A szolgálatot a kora esti órákban kezdjük és hajnalban fejezzük be, azért, hogy a jelenlétünkkel megelőzzük a bűncselekmények elkövetését, és rendszeresen részt veszünk rendőrségi akciókban, a helyi rendezvények biztosításában is – mondta Székely László, a Lőrinc-kertváros Polgárőrcsoport és Önkéntes Tűzoltó-egyesület elnöke.

– Úgy vélem, hogy a kerület legaktívabb polgárőr-egyesülete a miénk. Ahogy polgármester úr is említette, több fiatal tagunk van: a fiatalok vonzzák a fiatalokat. Kapcsolatban vagyunk a kerületi középiskolákkal, és sok diák vállal nálunk ötvenórás önkéntes munkát. Akinek megtetszik a feladat, továbbra is teljesíthet nálunk nappali szolgálatot.

A rendezvényen részt vett Tóth István, a Budapesti Polgárőrszövetség elnöki kabinetjének vezetője is.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/40270/pics/lead_800x600.jpg
közbiztonság,polgárőrség,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?