Szépen csillogó érmeket nyertek a starndfocisták

Ezen a nyáron is igazolódott, hogy jó gondolat, ha különleges figyelmet fordít az Ughy Attila polgármester irányította városvezetés a sportra, ezen belül a labdarúgásra. A kerületi fiatalok már eddig is nagyon sok örömet okoztak maguknak és szüleikenek egyaránt az MLSZ megyei bajnokságában. Arról nem szólva, hogy a mozgásgazdag egészséges életmód irányába is tettek egy újabb nagy lépést.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia strandfocisai hetek óta remek formában menetelnek az MLSZ Pest megyei strandlabdarúgó bajnokságában. Akadémiánk összesen 7 csapatot nevezett és mindegyikük továbbjutott az alapszakaszból a középdöntőkbe, illetve többen a döntőkbe is – olvasható az akademia18.hu összefoglalójában.

Döntőbe jutott az egyik U12-es csapat, amely az Asterix SC-t 2:1 arányban legyőzte, viszont az Újpesttől kikapott, így az ezüstérmet szerezte meg. U14-es I-es csapat 9:4 re verte a döntőben a Kistarcsai VSC csapatát, majd kikapott a Gödöllőtől, így szintén ezüstéremmel fejezte be a tornát. Ugyanebben a csoportban II-es csapat a bronzérmet szerezte meg. U16-os csapat is remekelt a Final Fourban, ahol a Nagykáta SE csapatát 5:3 arányba győzte le, végül csupán egy góllal, de a Kistarcsai VSC-be tört bele a bicska. Így U16-os csapat is ezüstérmet szerzett a bajnokságban. A csodálatos eredmények remek kilátás ígérnek Akadémiánk részére a további megmérettetésekre.

U14 és U16-os csapatok így kvalifikálták magukat a július végén rendezendő regionális döntőre. Ha ott is szép eredmények születnek, akkor nagy az esély az országos döntőbe kerülésre is.

„Nagyon kemény heteken vagyunk túl. Táborok mellett szinte minden nap játszott egy-egy csapatunk valamelyik csoportban, középdöntőben, illetve döntőben. Több, mint száz gyerek mozgatását kellett folyamatosan megoldanunk és ez úton is nagyon köszönöm a segítséget edző kollégáimnak, sportszervezőinknek, Varga Noéminek és kiemelten Hartung Péternek. Nagyon büszke vagyok a gyerekekre, hiszen majdnem mindegyik csapatunk az ellenfelekhez viszonyítva 1-2 évvel fiatalabb játékosokból állt. Sajnos a végére a fizikai különbség kijött, de a szép eredményeket és azt, hogy döntőkbe jutottunk, azt a magas technikai színvonalnak köszönhetjük. Kis hiányérzetem támadt a felől, hogy nem sikerült aranyérmet szerezni, pedig csak egy hajszálon múlt. De bizakodom abban, hogy a regionális és az országos döntőben bepótolhatjuk ezt az apró hiányosságot. Nagyon szép eredmények születtek, hiszen U10-től U16-ig bezárólag minden csapatunk továbbjutott és egy halom éremmel térhettünk haza. Edzéseink és táboraink folytatódnak és szintén nagyon sikeresnek tartom azt is, hiszen 45 gyerekkel foglalkozhattunk az elmúlt héten is” – nyilatkozta Szabó László szakosztályvezető.

 

Balról jobbra

Palagáz Noel, Szabó Marcell, Màté Màtyàs, Petromàn Krisztiàn, Antal Zsombor,Németh Barnabàs, Vörös Dominik, Fotót Andràs, Seres Olivér, Serföző Hunor, Becker Andràs

 

Alsó sor, balról jobbra: Balogh Botond, Illiàs Àkos, Szabó Péter

Felső sor balról jobbra: Szabó Donàt, Köck Lórànd, Szöllősi Gergely, Zsigmond Rajmund, Berger Tamàs, Szabó Bence

 

Balról jobbra alsó sor: Zsigmond Rajmund, Balogh Attila, Vincze Szabolcs, Nyuli Domonkos, Albert Gergő

felső sor jobbról balra: Buzàs Bàlint,Kertész Bence, Megyeri Màrk, Bàlint Botond

Címkék: Akadémia, Strandfoci
https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/40487/pics/lead_800x600.jpg
Akadémia,Strandfoci
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?