Kiszámíthatóság, biztonság, fejlődés

Ughy Attila és Kucsák Lászlő egy rendezvényen, himnuszéneklés közben

A központi költségvetés kedvező alakulása révén a XVIII. kerület számára is jó feltételek lesznek a városrész fejlődéséhez. Ebben a munkában Ughy Attila polgármester szorosan együttműködik Kucsák Lászlóval, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselőjével. A harmóniának évek óta látványos gyümölcsei vannak, amelyek a jövőben sem maradnak el.

A központi költségvetés jövő évi alakulásáról tartott sajtótájékoztatót Kucsák László. Elöljáróban kiemelte, hogy a 2018-as költségvetés a munkából élőkről, a családokról, a biztonságról szól majd.

A jövő évi költségvetést az előző évekhez hasonlóan a kiszámíthatóság, a biztonság és a fejlődés jellemzi. Az ideihez hasonlóan a 2018. évi költségvetés is új szerkezetben készült, amelyben az állam működését tekintve megvalósul a nullás költségvetés.

Kucsák László a sajtótájékoztatón elmondta: „A kormány jövő évi költségvetése minden magyar ember számára megteremti a lehetőségét annak, hogy ismét előreléphessen egyet a saját életében.

A 2018-as költségvetés a munkából élőkről, a családokról, a biztonságról szól. Újabb lépéseket teszünk a teljes foglalkoztatottság irányába, további támogatást adunk a családoknak, és tovább erősítjük az ország biztonságát.

A polgári kormány célja kezdettől az, hogy a segélyt felváltsa a munka. A közös erőfeszítések meghozták az eredményeket. 2010-hez képest ma több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, döntő részben a piaci szférában. Szeretnénk elérni a teljes foglalkoztatottságot, ezért tovább mérséklődnek a munkát terhelő adók. 2018-ban a munkanélküliségi ráta 4 százalékra csökkenhet, s jövőre is lesz közmunkaprogram, amelyből egyre többen kerülnek át a munkaerőpiacra magasabb bérért, és folytatjuk a munkahelyteremtő intézkedéseket” – mondta a XVIII. kerület országgyűlési képviselője.

A munkahelyteremtés mellett azt is kiemelte Kucsák László, a kormányzat fontosnak tartja, hogy minden magyar embernek megérje dolgozni. 2018-ban is folytatódnak a béremelési programok a közszférában. A piaci szférában a munkát terhelő adók újabb csökkentése teszi lehetővé a bérek további növekedését. Folytatódik a minimálbér-emelés is: az idei 15 százalék után 2018-ban 8 százalékkal nő a minimálbér. A szakmunkás minimálbér a 2017-es 25 százalék után 2018-ban újabb 12 százalékkal növekszik, és 2010-hez képest megduplázódhat.

A képviselő azt is hangsúlyozta, hogy tovább bővül a családokat érintő támogatások köre.

A kormány célja az, hogy Magyarország családbarát ország legyen, ezért döntött az Európában is egyedülálló családi adózás bevezetéséről, ami már csaknem egymillió családnak nyújt segítséget.

 

Jövőre is marad a 15 százalékos szja, amely Európában az egyik legalacsonyabb. 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, havi 35 ezer forintra, évi 420 ezer forintra. 2018-ban is megmarad az első házasok adókedvezménye. Otthonteremtésre még több forrás, 226 milliárd forint áll majd rendelkezésre. 2018-ban az ideinél nagyobb mértékű, 3 százalékos lesz a nyugdíjemelés, sőt a jó gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémium kifizetésével számolunk. Minden eddiginél többet, 79 milliárdot fordítunk az ingyenes gyermekétkeztetésre, és több forrás jut a rugalmasabb bölcsődei rendszerre is. 2018-tól az állam biztosítja az első sikeres nyelvvizsgának, valamint az első emelt szintű – most még térítésköteles – idegen nyelvi érettséginek és a fiatalok első vezetői engedélyének az ingyenes megszerzését.

“Európa biztonságát ma számos veszély fenyegeti, és ez Magyarországnak is többletfeladatokat jelent. A kockázatok közül az ellenőrizetlen migráció a legjelentősebb, amellyel tartósan kell számolnunk.”

A kormány a 2018-as költségvetésben is megfelelő pénzügyi hátteret biztosít a határok védelmére. Ez az illegális bevándorlás elleni fellépés leghatékonyabb eszköze. Jövőre rendvédelemre és a közbiztonság megerősítésére 83 milliárd forinttal, vagyis 19 százalékkal több pénz jut, mint az idén (összesen 514 milliárd). Folytatódik a katonák és a rendvédelmi dolgozók fizetésének emelése.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/41355/pics/lead_800x600.jpg
fejlesztések,költségvetés,Kucsák László,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?