Végre elkészült a Ferihegyi út

Harminc éves várakozás után elkészült végre a Ferihegyi út folytatása, amely a XVIII. és a XVII. kerületet köti össze, s általa elkerülhető a rákoshegyi lakott terület. Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere is tett erőfeszítéseket azért, hogy a városrész lakói számára is könnyebb közlekedést biztosító útszakasz mielőbb a lakosság szolgálatába álljon.  

A 317 tulajdonost érintő útvonalat 277 adásvétellel és 7 ezer aláírással tudta előkészíteni a helyi önkormányzat, amelyet kedden adtak át.

Az összesen 2,6 kilométeren (a korábbi földutat kiváltva) megépülő Ferihegyi út a lakott területeket elkerülve segíti a közlekedést. A beruházás első ütemében még 2014-ben megépült az első 0,9 kilométeres szakasz, most a maradék 1,7 kilométer jött létre a Melczer utca és Bélatelepi út között.

Az új út elsősorban a túlterhelt Lőrinci út és Baross utca észak-déli irányú forgalmát veszi át. A most átadott Ferihegyi út a lakott területeket nagy ívben kikerülve csatlakozik be a Bélatelepi útba.

Rákoshegyet és Pestszentlőrincet összekötő Ferihegyi út már a második világháború előtt létezett, ám azt a ferihegyi reptér megépülése megszüntette. Ennek pótlása már a 80-as években felmerült, miután egyre több nehézséget okozott a Baross utca túlterheltsége. A fejlesztés minden választásnál megjelent a programok között, de végül senkinek sem sikerült kiviteleznie.

Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár az átadón arról beszélt, hogy a kormány 1,3 milliárd forinttal támogatta a Ferihegyi út meghosszabbítását. Hozzátette, amellett, hogy a kabinet elkötelezett az új utak építésére, az idei és jövő évben csaknem 100 milliárd forint áll rendelkezésre a meglévő utak karbantartására és felújítására.

A teljes beruházást az 1,3 milliárdos kormányzati forrás mellett egy 240 millió forintos önkormányzati önrész fedezte.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/41814/pics/lead_800x600.jpg
Ferihegyi út,Harminc éves várakozás után,Homolya Róbert
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?