Újra együtt a malévosok

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Ughy Attila polgármester vezetésével megint tanújelét adta annak, hogy milyen közel áll a kerület szívéhez a Ferihegyi repülőtér, s azok az emberek, akik ott dolgoznak vagy dolgoztak. Hogy ápolják az egykori MALÉV emlékét is, hogy igyekeznek rendszeresen lehetőséget adni az egykori kollégáknak és családtagjaiknak a találkozásra, a múlt közös történéseinek újbóli megélésére.

Budapest XVIII. kerülete ad otthont a Ferihegyi repülőtérnek, korábban MALÉV-nak és a dolgozók nagy többségének. 2017. szeptember 9-én, szombaton ismét találkozhat ez a remek közösség, és vidám, családias keretek között emlékezhet a legendás nemzeti légitársaságra, egybekötve Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának nagy hagyományokra visszatekintő, Bókay-kerti Napjaival. A két helyszín között ingyenes Malév-nosztalgiabusz ingajárat közlekedik majd.

Ez alkalomból a XVIII. kerület lakosai (lakcímkártya felmutatása mellett) ingyenesen tekinthetik meg az Aeropark repülőmúzeumot. A volt Malév dolgozók számára (ahogy a jelenlegi iparági szakemberek számára is) a mindenkor érvényes kedvezmények szerint jelképes, 100 Ft regisztrációs jeggyel látogatható az Aeropark.

Az Aeropark ezen a napon is mindenki előtt nyitva áll, de a kedvezmények csak a fenti látogatókra vonatkoznak. Érvényes jegyárainkat megtekintheti itt: www.aeropark.hu/jegyaraink

Nyitva tartás: 9-18 óra között.

 

Programok

13:00 órától: MALÉV dolgozók egyenruhás, látványos csoportfotózása a Tu-154-es szárnyán és lépcsőjén

13:30-kor: a Légiközlekedési Kulturális Központ új, Malév Air Tours Ikarus-DAF 350-es autóbuszának bemutatkozása. A járművet Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere avatja fel.

14:00 és 14:30: „MALÉV Memorial” reptérlátogatások. A légitársaság egykori pilótái, utaskísérői, műszaki szakemberei mesélnek arról, mit jelentett számukra a MALÉV, milyen különleges járatokat teljesítettek, kinek, melyik volt a kedvenc típusa, milyen váratlan helyzeteket kellett megoldaniuk földön és levegőben egyaránt. A Reptérlátogatás program a XVIII. kerületi lakosoknak és iparági dolgozóknak 20% kedvezménnyel vehető igénybe! Ehhez előzetes regisztráció szükséges a repterlatogatas.hu oldalon!

 

Egész nap:

– Pilótafülkék megtekintése

– Repülőgép-szimulátor

– Utaskörök a muzeális repülőtéri Zsiguli/Wartburg autókkal

– MALÉV nosztalgia filmek

– Kávézó, ajándékbolt

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/42179/pics/lead_800x600.jpg
Aeropark,Bókay-kert,Malév,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?