Hagyomány lesz a közösségi szeretet

Az önkormányzat célkitűzéseivel összhangban az augusztus vége, a szeptember mindig mozgalmas a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet híveinek életében. Tagjai alapvetően azért találkoznak, hogy kötetlen beszélgetés révén kerüljenek még közelebb egymáshoz. Ughy Attila polgármester a közösségépítés elkötelezett támogatója, s nagy energiákkal segíti mind a világi, mind az egyházi keretek közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését. Az Agapé Gyülekezet ötvözi a kettőt, s ez külön elismerésre méltó kezdeményezés, amely lassan hagyománnyá válik.

Szeptember 23-án, szombaton a Segíthetünk? akcióhoz hasonlóan másodszor megrendezett, főzőfesztivállal egybekötött családi napra várják az érdeklődőket, a jó szándékú embereket a gyülekezeti ház mögötti területen.

Hozzávetőleg ötven fiatal ajánlotta fel a munkáját az ezt igénylőknek, akik végül ezúttal is hálásan köszönték a segítséget. Voltak, akik egy-egy napon segítettek, s voltak olyanok is, akik egész héten.

Mint arról már beszámoltunk, a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet lelkes fiataljai az idén is felajánlották egy hetüket a Havanna-lakótelepen élő, segítségre szoruló, idősebb embereknek. Önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül segítettek a hozzájuk fordulóknak.

Az Agapé gyülekezet lelkésze, Paul Henderson szinte minden idejét a fiatalok között vagy közelében töltötte.

– Büszkén mondhatom el, hogy a tavalyi bemutatkozásunk után, úgy tűnik, végleg befutott a szívemnek oly kedves Segíthetünk? akció. A múlt évben, amikor első alkalommal álltak elő a kezdeményezéssel a gyülekezetünk fiataljai, sokan néztek furcsán rájuk, s nem is értették a hozzájuk bekopogókat: ingyen munka egy álló napon át?

Amint azt Henderson atya elmondta, igaz, hogy az idén sem nyíltak ki maguktól az ajtók, de már sokkal nagyobb bizalommal engedték be a lakásba az agapésokat.

– Sőt volt olyan bácsi és néni, aki azt mondta, várta a fiatalokat, mert emlékezett rájuk az előző évből.

– Külön öröm, hogy nem egy helyen megkérdezték a gyerekeinket, eljönnek-e jövőre is. Mert ha igen, akkor várják őket… Tavaly azt mondtam, nem tudom milyen lesz a fogadtatás, az idei után azonban állítom, hogy „nyertünk”, mert van igény a segítségre, s az emberek is megnyíltak felénk. Nem utasítják el a közeledést, vagyis a szeretetnek ezt a megnyilvánulását – mondta a lelkész.

A gyülekezet közös vacsorával köszöni meg a fiataloknak, hogy a vakációjuk egy hetét a segítségre szorulók és az Úr szolgálatába állították.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/42414/pics/lead_800x600.jpg
agapé,pestszentlőrinc,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?