Bringás reggeli kakaós csigával

Pestszentlőrinc-Pestszentimre kerékpárosbarát önkormányzata is részt vett a Magyar Kerékpárosklub Országos Bringás Reggeli programján. Csütörtök reggel 7 és 9 óra között a kerékpárral vagy más alternatív közlekedési eszközzel érkezőket péksüteménnyel, almával vendégelték meg a Kossuth tér és a Thököly út sarkán. Ughy Attila polgármester különösen pártolja a kerékpár gyakori használatát, mert ezzel a mozgás, az egészséges életód válik a biciklizők mindennapjainak részévé. A XVIII. kerület sokat tesz a kerékpározás feltételeinek fejlesztéséért.

Néhány napja, szeptember 22-én a városrészben is megrendezték ezt az eseményt. A kerékpáron közlekedőket kakaós csigával, almával és üdítővel fogadták a Kossuth téren az önkormányzat sportreferensei. Jöttek egyedül, gyerekkel, nagyszülővel, „lejelentkeztek” az önkormányzati standnál, és mentek tovább a dolgukra.

– A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017 nyarán írt ki pályázatot Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva. Önkormányzatunk sikeresen vett részt az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap megtartásához kapcsolódó pályázaton, így több programot szerveztünk erre a pénteki napra. Az egyik a bringás reggeli reggel 7 és 9 óra között – tájékoztatott Varga Judit Veronika.

A sajtóreferens azt is elárulta, hogy tavaly félszázan vettek részt az eseményen, az idén az esős időjárás miatt valamivel kevesebben.

A bátrabbak közé tartozott Mándokiné Elza, aki két és fél éves kisfiával, Mersével nyolc óra körül futott be az „állomásra”.

– Van autónk, de szívesen közlekedünk néha bringával is – mondta. – A férjem még nálam is nagyobb bringás, hiszen ő szinte mindig kerékpárral jár a munkahelyére, innen, a Kossuth Lajos utcából a Széll Kálmán térig, ami nem kis távolság… Nem sokkal előttünk ő is itt volt a standnál a másik gyermekünkkel.

Merse a kérdésünkre – szeretsz biciklizni? – csak annyit mondott, hogy igen, s már nyúlt is a kakaós csiga után.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/42950/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?