Mesét hoztam tarisznyámban

A magyar népmese napjához kapcsolódóan programsorozatot szervezett októberben a Pestszentimrei Könyvtár. A középpontban a szüret témaköre állt prózában, zenében és táncban. A zárórendezvény vendége Zsolnay Orsolya népmesemondó, népdalénekes, fejlesztőpedagógus volt.

A műsor jól ismert népdalokkal kezdődött, amelyeket közösen énekelt lelkes közönségével Zsolnay Orsolya, majd következett egy kis tánc, amely a szülőket is megmozgatta. A mesetarisznyában két történet – A rest leány és A szegény ember kakasa – lapult, melyek eljátszására az előadó a nézők soraiból talált szereplőket. Láthatóan nagyon élvezték ezt a gyerekek, akiket – szüreti időszak lévén – egy igen hangulatos szüreti játékra is invitált.

A könyvtárban képrészleteket rejtettek el még a műsor előtt, amelyeket nagy lelkesedéssel keresgéltek kicsik és nagyok. A részletekből a szüret és a mustkészítés elemeit állíthatták össze a játékos kedvűek. A végén igazi dínomdánom kerekedett, amelyhez Turiné Jámbor Rita és a fia, Turi András hegedűn, illetve brácsán húzta a talpalávalót.

Eredetileg szeptember 29-én tartották volna meg a könyvtárban a Benedek Elek születésnapjához kapcsolódó népmese napját, de akkor elmaradt és csúszott majdnem egy hónapot.

– Így lett a témánk a szüret, amit nagy örömömre jól fogadtak a gyerekek és a szülők – mondta Zsolnay Orsolya, aki annak örült a legjobban, hogy a műsorra megtelt a könyvtár olvasóterme.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/44429/pics/lead_800x600.jpg
Népmese,Pestszentimrei Könyvtár,Zsolnay Orsolya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?