Hatvan facsemete a Bókay-kertben

Pestszentlőrinc-Pestszentimre levegőjének javításához hatvan facsemetével járult hozzá a világ legnagyobb postai és logisztikai szolgáltatója, a Deutsche Post DHL cégcsoport három magyarországi üzletága.

A DHL Freight Magyarország Kft., a DHL Globál Szállítmányozási Kft. és a DHL Supply Chain Magyarország Kft. önkéntes munkát vállaló vezetői, alkalmazottai és a hozzátartozóik, Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester, valamint az önkormányzat munkatársai november 11-e délelőttjére beszélték meg a faültetéses randevút. Mindenki pontosan érkezett, és már célszerszámmal a kézben várta a feladatot.

A köszöntőbeszédek elmaradtak, helyette rögtön hozzáfogtak a munkához. Pörgősen és szakszerűen ültették el az első facsemetét, és már fordultak is a következő felé. A cölöpverésnek nem voltak sebesültjei, ellentétben a burleszkfilmek mosolyra fakasztó kézre verős jeleneteivel.

Körülbelül annyi önkéntes érkezett, mint amennyi facsemete várt elültetésre. Az ásók és gereblyék mögül alig kilátszó apró kertészpalántáktól a nyugdíjaskor határát súroló faültetőkig mindenki derekasan kivette a részét a munkából, méghozzá vidáman, egymással élcelődve.

A Deutsche Post DHL csoport elkötelezett a környezetvédelem mellett, így számos programot dolgoztak ki és indítottak útjára. A környezetvédelmi programjuk keretében az egyik legfontosabb vállalás az, hogy világméretekben egymillió fát ültetnek el a cégcsoport alkalmazottai. Ennek jegyében Budapest egyik legbarátságosabb szabadidő-központjában, a Bókay-kertben hatvan frissen ültetett fával bővült az árnyékos menedékhelyek száma, nem is szólva a fák oxigénképző szerepéről.

– A köszöneten túl az önkormányzat, azon belül a Városgazda Zrt. munkatársai átveszik az egészséges fejlődést biztosító, szakszerű gondozás feladatait – mondta Kirrné Feicht Ágnes kerületi főkertész a helyszínen. – Már az előkészületekből is kivettük a részünket a gödrök kiásásával, és megígérhetem, hogy a továbbiakban is jó gazdái leszünk a ma elültetett hatvan DHL-es facsemetének.

A DHL-üzletágak képviselői a faültetést követően elmondták: nagyon jó érzéssel töltötte el őket, hogy tehettek valamit a környezetünkért, és a jövőben is terveznek hasonló ültetéseket, várhatóan szintén a kerületben.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/45120/pics/lead_800x600.jpg
DHL,faültetés,Kucsák László,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?