Felújított kórtermek a Jahn Ferenc Kórházban

Két kórtermet újított fel az urológiai osztályon – az Ughy Attila polgármester által vezetett pestszentlőrinc-pestszentimrei önkormányzat támogatásával – a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház. A négy, illetve ötágyas szobákban légkondicionáló berendezés és televíziókészülék teszi könnyebbé a betegek számára az ott tartózkodást. A műszakilag és esztétikailag is felújított kórtermek egyikében akadálymentes fürdőszoba épült.

A hivatalos átadáson dr. Ralovich Zsolt, a kórház főigazgatója példaértékűnek nevezte az egészségügyi intézmény és a XVIII. kerületi önkormányzat együttműködését.

– Számtalan támogatást kapunk évről-évre a XVIII. kerülettől. Idén januárban például közel 50 millió forintos támogatásból egy új endoszkópos ultrahangkészüléket vásárolhattunk. Az eszközfejlesztéseken túl rendszeresen kapunk támogatást a kollégáink Semmelweis-napi és karácsonyi jutalmazásához is. Az urológiai osztály kórtermeinek felújítása segíti a szakmai munka fejlődését is.

Ughy Attila polgármester, aki Dömötör István alpolgármesterrel együtt vett részt az átadáson elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is erejéhez mérten segíteni fogja a dél-pesti kórház fejlesztését.

– Százezer állandó pestszentlőrinc-pestszentimrei polgár elsődleges célpontja ez a kórház, ha orvosi kezelésről van szó. Az urológiai osztályt pedig nem csak a közelség, hanem az itt zajló, és úgy gondolom, hogy a közép-európai régióban a legjobbak között lévő szakmai, gyógyító munka teszi alkalmassá a gyógyulásra. A már korábban elkészült és a most felújított kórtermek révén lassan elkészül az osztály teljes rekonstrukciója.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/45831/pics/lead_800x600.jpg
Felújított kórtermek,Jahn Ferenc Kórház,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?