Mikulásvonat ünnepi varázslata a Havannán

Nemcsak kis csokifigurákat, virgácsokat adhatunk a gyermekeinknek Mikuláskor, de különféle rendezvények látogatásával is megajándékozhatjuk őket. Az egyik legnépszerűbb ilyen alkalom bizonyára idén is a Mikulásvonat varázslata volt a Havanna-lakótelep kis lakóinak.

A Kondor Béla Közösségi Ház mögötti területre pöfögött be a feldíszített mozdony két vagonnal, amelynek csodájára jártak a kicsik, akik alig várták, hogy felülhessenek rá. Sőt a szülők is, mert amúgy ők sem vonatozhatnak a lakótelepen…

Egyszerre ötven gyerek és felnőtt fért fel, és egy húszperces kört tehettek. Mielőtt felszálltak, mindenki kapott a közösségi ház munkatársaitól egy kis szaloncukrot, így még „édesebb” lehetett az útjuk a házak között. A különleges járművet mindenütt kedvesen fogadták a járókelők is, integetve a fent ülőknek. Az első úton részt vett Galgóczy Zoltán alpolgármester is egy kétéves forma rokongyerekkel. Amikor visszaérkeztek a Kondor mögé, leszállás közben csak annyit mondtak: nagy élmény volt.

Hasonlóan fogalmazott a többi felnőtt is, a csemetéikről nem is beszélve, akik szívesen mentek volna még egy kört, de annyian jelentkeztek a húszpercenként induló utakra, hogy örülhetett, aki felfért. A hideg idő ellenére sok volt az érdeklődő, és csaknem félezren vettek részt az élvezetes utazáson. Ráadásul az idén ingyenesen, mert úgy gondolta az Ughy Attila polgármester vezette önkormányzat és a főszervező Kondor Béla Közösségi Ház vezetősége, hogy most Mikulásvonatot hoz a Mikulás a kerületi gyerekeknek.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/46115/pics/lead_800x600.jpg
Galgóczy Zoltán,Havanna,Mikulásvonat,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?