Teljesen megújul a gyermekorvosi rendelő

Habár felújításnak minősül a Béke téri orvosi rendelő rendbetétele, a munkák befejezése után gyakorlatilag egy teljesen új egészségügyi intézményt avathatnak majd. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztését kiemelt feladatának tekinti az Ughy Attila polgármester vezette önkormányzat.

A tervek szerint február 28-án kezdődik a gyermekorvosi rendelő felújítása, amely a teljes épület energetikai korszerűsítését és a környezetrendezést is magában foglalja.

A 150 millió forintos beruházás során szinte csak a főfalak maradnak érintetlenek, rajtuk kívül alig emlékeztet majd valami a régi épületre. Amint azt Dömötör István alpolgármester elmondta, a rendelőkomplexum sajátos helyzetéből adódóan kellett hosszú ideig várni a felújításra.

– Az épületegyüttes csak részben az önkormányzat tulajdona, és ez eddig gátolta a fejlesztést, de végül sikerült megegyezni a tulajdonostárssal, és megkezdődhetnek a szükséges munkák. Maga az épület nagyon régi, elavult műszaki tartalommal, de reményeink szerint jövő augusztusban mindez már csak egy halványuló emlék marad, és át lehet adni a felújított gyermekorvosi rendelőt.

A munkálatok megkezdéséről és menetéről, illetve arról, hogy az építkezés alatt hol és hogyan vehető igénybe az orvosi ellátás, az önkormányzat több alkalommal és több módon is értesíteni fogja a lakosságot.

– A gyermekorvosokat is bevonjuk az érintettek tájékoztatásába. Mindenki tudni fogja, hogy hova kell mennie – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy eredetileg ősszel szerették volna elkezdeni a felújítást, de figyelembe vették a háziorvosok kérését, hiszen az óvoda- és iskolakezdés a legintenzívebb időszak a gyermekek megbetegedését tekintve.

– Ezt a szakmai indokot elfogadva februárra tettük a kezdést. Ami a betegellátást illeti, az építkezés alatt a Thököly úti rendelőbe kell majd járni. Ez távolságban nagyobb, de az orvosok a megszokott asszisztenciával és rendelési időben látják el a betegeket – mondta Dömötör István, aki a kényelmetlenség miatt türelmet kér, mondván: cserébe egy modern, a kornak minden tekintetben megfelelő rendelőbe várják majd vissza a gyerekeket.

A teljes fűtéskorszerűsítés és a légkondicionáló rendszer beépítése nemcsak a most megújuló gyermekorvosi rendelőt, hanem a felnőtt háziorvosi rendelőt is érinti. Az épületben teljes nyílászáró- és burkolatcsere lesz, valamint korszerűsítik az elektromos hálózatot. Energiatakarékos világítótesteket szerelnek fel, teljesen felújítják a víz- és csatornahálózatot, amihez új szaniterek és csaptelepek felszerelése társul. A felújítás során a teljes épület homlokzati hőszigetelést kap. A rendelő kertjét is rendezik, az udvaron pedig külön mentőautó-beállási lehetőség és felújított gépkocsibeállók szolgálják majd a kényelmet.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/46391/pics/lead_800x600.jpg
Béke téri orvosi rendelő,Dömötör István,Thököly úti rendelő,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?