Háromszáznál is többen futottak a Malacvágtán

Tizedik alkalommal rendezték meg a Bókay-kertben a hagyományos Malacvágtát, amelyen háromszáznál többen álltak rajthoz az önkormányzat népszerű óévbúcsúztató sportrendezvényén.

Ha igazi, élő lenne ez a bizonyos malac, akkor már öreg sertés vált volna belőle, bőven túl élete delén. De a kerület szilveszteri malaca kortalan, így aztán ugyanolyan frissességgel várta a róla elnevezett jubileumi futóversenyt, mint az eddigi kilencet.

Igen, immár tizedszer futottak a vállalkozó kedvű és sportos ifjak és nem ifjak azért a sült malacért (is), amely a két győztesé, az abszolút legjobb időt elért férfié és nőé lett a futás után.

Eszes János, az önkormányzat sportreferense elmondta, hogy évről évre nagyobb az érdeklődés a Malacvágta iránt, így az idén már közel négyszázan állnak rajthoz, hogy a nagy szilveszteri eszem-iszom előtt sporttal búcsúzzanak a 2017-es esztendőtől.

A rendezők mindenkire gondoltak, hiszen a szuper miniktől, az ötévesektől kezdve egészen a veterán korosztályig, mindenki számára biztosították a futás örömét. Volt, akinek mindössze 300 méteren át kellett legyőznie a kert dimbes-dombos útjait, de a felnőtteknek 2000 méter kellett maguk mögött tudniuk, mielőtt átszakították a képzeletbeli célszalagot.

Azt szokták mondani az ilyen öröm- és tömegversenyek kapcsán, hogy fontosabb a részvétel, mint a győzelem. Ez azonban ezúttal sem bizonyult igaznak, mert valamennyi rajthoz álló a győzelemre törekedett. (Naná…)

A férfiak abszolút versenyét a VEDAC atlétája, Bertalan Renátó nyerte, aki magabiztosan, szép futóstílusban teljesítette az Eszes János által kitűzött nem könnyű pályát.

Akár azt is mondhatnánk, hogy a veszprémi fiatalember már a verseny előtt is az esélyesek közé tartozott, hiszen a diákolimpián a 3000 méteres síkfutásban arany-, 1500-on pedig ezüstérmet szerzett.

A nőknél az Uniqua Újbuda Team sportolója, pontosabban triatlonistája, Bragmayer Zsanett végzett az élen, az ő ideje volt az abszolút legjobb a hölgyek között. Ő is magabiztosan, fölényesen nyert, s vehette át az aranyérmet, meg a „mosolygós” sült malacot.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/46634/pics/lead_800x600.jpg
futóverseny,Malacvágta,óévbúcsztatás,Pestszentlőrinc-Pestszentimre
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?