A versek és festmények a lélek húrjait pengették

A Pestszentlőrincen élő Ujvári Ferenc költő, versmondó szerzői estjét tartották meg a Zila Kávéházban a Krúdy Gyula Irodalmi Kör e havi rendezvényén. Egyben bemutatták most megjelent a Vers a lelkem című első verskötetét, ezt követően megnyitották Dulinafka Gábor festőművész kiállítását.

Ujvári Ferencnek ez a nap kettős ünnep volt, hiszen a könyvbemutatóján ünnepelte 70. születésnapját és ez alkalomból alkotótársai köszöntötték. Kanizsa József, a Krúdy-kör titkára pedig egy Krúdy-emlékéremmel is megajándékozta. Ezután méltatta a költő első kötetét, kiemelve, hogy egy olyan művészember képe tárul elénk a versei által, aki érzelmekben gazdag lelkének rezdüléseit többféle témában kitűnő, változatos formában és stílusban eleveníti meg.

– Feri, fiatalkorától a művészetekben találta meg a lelki nyugalmát, először a versmondásban, később a fa- és csontfaragásban, üveggravírozásban – ezek a munkái is láthatók a kötetben –, és immár tíz éve a versírásban. Örülünk, hogy 70. születésnapján meglepett bennünket ezzel a nívós kiadvánnyal – mondta.

Kanizsa József ezt követően megnyitotta Dulinafka Gábor festőművész kiállítását, akinek a képei nem először láthatók a Zila Galériában. Ezúttal március 12-ig, a kávézó nyitvatartási idejében lehet a tárlatot megtekinteni.

– Gábor, már kisiskolás kora óta rajzol. Bár később kitanulja az esztergályos szakmát, művészet iránti szeretete nem lanyhul, sőt felnőtt fejjel ecsetet fog és azóta szorgalmasan festi képeit, amellyel már több európai nagyvárosban, és Torontóban is találkozhattak a tárlatlátogatók – mondta, majd hozzá tette, hogy egyik legaktívabb tagja a Krúdy-körnek.

Az esten még Barta Erzsébet mondott verseket, Ambrus Edit és Szöllősi Dávid zenélt.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/48876/pics/lead_800x600.jpg
Dulinafka Gábor,Krúdy Gyula Irodalmi Kör,Ujvári Ferenc
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?