Rajzverseny – Akkor igazi a művészet, ha Isten felé mutat

Már a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola k

apujában fogadta a vendégeket Magyar József festőművész, egyben a református általános iskolák Jézus élete című Kárpát-medencei rajzversenyéhez kapcsolódó kiállítás és díjátadó szervezője február 16-án. A díjakhoz Pestszentlőrincz-Pestszentimre önkormányzatának támogatása is jelentős mértékben hozzájárult. 

Az iskola rendezvénynek helyet adó fűtöttebb előterében jó házigazdához illően ide-oda tekingetve harminc vendégköszöntő kézszorítás kíséretében beszélt a rajzverseny száraznak nem nevezhető adatairól Magyar József.

– A szívem szakadt meg, amikor 925 beérkezett pályaműből kellett a legjobbakat kiválasztani – mondta a szervező. – A maga nemében minden alkotás egyedinek számított, de hát ilyenek a versenyek. Ötvenhét református általános iskola, köztük tizennyolc erdélyi küldte el a rajzait. Harmincegy tanulói pályamunkát és három pedagógust jutalmaztunk, s az iskola falain 103 művet állítottunk ki. Az utolsó szavakat már távozóban mondta Magyar József, ugyanis a műsorkezdés időpontja szent és sérthetetlen volt.

Az áhítatot Hajdú Bálint Kadosa lelkész tartotta. Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet igazgatója a köszöntőjében a három évvel ezelőtti kezdettől a jelenig értékelte az egyre népszerűbb rajzversenyt.

Többek között a bérmaapja, Komáromi János festőművész, teológus egy, a rajzverseny témájához szorosan kötődő gondolatát is megosztotta a hallgatósággal Szarvas Attila alpolgármester. E szerint akkor igazán művészet a művészet, ha Isten felé mutat. A rajzos produkciók mellett kijutott az alpolgármesteri dicséretből a rövid, ám tartalmas műsornak is.

A díjakat Bauer Ferenc önkormányzati képviselő, Szontagh Pál és Szarvas Attila adta át.

A rajzversenyt Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, a Pannoncolor Kft. és a Soli Deo Gloria alapítvány támogatta.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/48952/pics/lead_800x600.jpg
Komáromi János,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,rajzverseny,Szarvas Attila,Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola,Szontagh Pál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?