Az időskori szenvedélybetegségekről a Nyugdíjas Akadémián

Az időskori függőségekről szól a Nyugdíjas Akadémia február 24-i idei első előadása. A tavaszi szemeszter nyitányán Jászberényi József, a Zsigmond Király Egyetem felnőttképzési igazgatója, intézményvezetője arról is beszél, hogy megakadályozhatja-e, illetve mérsékelheti-e a tanulás az időseket is veszélyeztető szenvedélybetegségek kialakulását.

– Sajnos a nyugdíjas éveikben vagy afelé közeledve sokan maradnak egyedül. Az elmagányosodás különböző függőségek kialakulásához vezethet. Ez lehet alkohol- vagy drogprobléma, de ugyanide sorolható a játékszenvedély, az internet- vagy tévésorozat-függőség is – mondta Jászberényi József.

A polgármesteri hivatal tanácstermében 9 órakor kezdődő előadáson választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy miként segít egy jó közösség – így akár egy tanfolyam közössége is – a problémák megelőzésében, illetve leküzdésében.

Az előadás előtt Ughy Attila polgármester nyitja meg a tavaszi szemesztert.

A Nyugdíjas Akadémia előadásai és tanfolyamai ingyenesek az 50 év feletti kerületi lakosoknak.

Érdeklődni és a tanfolyamokra jelentkezni Port Tivadarnénál, az akadémia koordinátoránál lehet a 06-20-615-6011-es telefonszámon vagy a porttivadarne@gmail.com e-mail címen. Információk találhatók a www.bp18.hu honlapon, és a Városkép is rendszeresen hírt ad az eseményekről.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/49008/pics/lead_800x600.jpg
Jászberényi József,Nyugdíjas Akadémia,Ughy Attila,Zsigmond Király Egyetem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?