A mindennapok csodáit keresték az óvodások

Az önkormányzat a Kondor Béla Közösségi Házzal együttműködve Csillagszemmel – 2018 „Játszik és sportol az oviban Picurka és Gyurka” címmel hirdetett meg rajzversenyt a kerületi óvodások számára. Húsz óvodából 175 óvodás 188 alkotása versenyzett egymással, köztük három csoportos munka.

A Kucsák László országgyűlési képviselő fővédnökségével, Galgóczy Zoltán alpolgármester védnökségével szervezett verseny célja az volt, hogy ily módon is felhívják a kisgyermekek figyelmét óvodájuk, közvetlen környezetük, lakóhelyük, kerületük szépségeire, a mindennapokban rejlő csodák felfedezésére, a természet szeretetére és megóvására, a közös játék, az együttlét, a kirándulások, a sport nyújtotta örömökre. A szervezők azt szerették volna, hogy a kicsik a saját szemszögükből ismertessék meg a felnőttekkel a kerületi óvodák sokszínű, változatos életét.

A rajzpályázat kiállításmegnyitóval egybekötött díjkiosztó ünnepségét február 20-án tartották a Kondor Béla Közösségi Házban. Miután Varga Ferenc általános igazgatóhelyettes, a verseny megálmodója, egyben a zsűri elnöke üdvözölte a résztvevőket – köztük a gyerekeket felkészítő pedagógusokat –, Galgóczy Zoltán elismerően szólt a beérkezett hatalmas mennyiségű pályamunkáról, hiszen 20 óvodából 175 óvodás 188 alkotása versenyzett egymással, köztük három csoportos munka.

Az alpolgármester azt is elmondta, hogy a fantáziadús, gazdag szín- és témavilágú rajzokból a Rózsa Művelődési Házban és a PIK-ben is kiállítást kellene rendezni, hogy minél többen láthassák azokat. A szakmai zsűriben Varga Ferenc mellett Bakos Tamás képzőművész, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának tanszékvezetője és Hemrik László, a Ludwig Múzeum osztályvezetője foglalt helyet.

A díjkiosztót követően – meglepetésként − a Nefelejcs Bábszínház A Süni és a kislány című előadásának örülhettek az óvodások.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/49291/pics/lead_800x600.jpg
Csillagszem,Galgóczy Zoltán,Játszik és sportol az oviban Picurka és Gyurka,Kondor Béla Közösségi Ház,Kucsák László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?