Kucsák László a szebb, korszerűbb és komfortosabb iskolákért

Csaknem egymilliárd forintos támogatást sikerült elnyerni tavaly három kerületi általános iskola – a Gulner, a Brassó és a Kastélydombi – befogadóképességének növelésére Kucsák László kormánnyal való együttműködésének és lobbitevékenységének köszönhetően. Az idén kezdődő munkák végeztével a pedagógusok és a diákok modern, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő intézményeket vehetnek majd birtokba.

A folyamatosan növekvő gyermekvállalási kedv miatt szükségessé vált a különféle gyermekintézményekben a férőhelyek számának növelése. Ennek érdekében az idei költségvetésben is több milliárd forint jut a bölcsődei, óvodai és iskolai kapacitásbővítést célzó beruházásokra.

Kucsák László munkájának köszönhetően idén a XVIII. kerületben is nagyszabású iskolabővítési program kezdődik a minőségi oktatás feltételeinek megteremtése érdekében.

Az országgyűlési képviselő tavaly jelentette be, hogy 2018-ban kiemelkedő mértékű intézményi kapacitásbővítés kezdődik, amely a Gulner Gyula Általános Iskolát, a Brassó Utcai Általános Iskolát és a Kastélydombi Általános Iskolát érinti. A beruházásra csaknem egymilliárd forintot biztosít a kormány a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. Az említett iskolák kihasználtsága a közelmúltban 110 és 125 százalék között volt, a bővítésük tehát mára elkerülhetetlenné vált.

– Az intézmények energetikai korszerűsítése és esztétikusabbá tétele javítja a komfortérzetet, a megspórolt pénzből pedig hosszú távon újabb fejlesztésekre nyílik majd lehetőség – mondta Kucsák László, hozzátéve, hogy a kormányzattal együttműködve a jövőben is az a célja, hogy a felnövekvő generáció jól érezze magát, a napjaik továbbra is biztonságban és kényelemben teljenek.

A közeljövőben kezdődő munkák során az érintett intézményekben 13, a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását lehetővé tevő új tantermet, egy közösségi teret és négy új szertárat alakítanak ki, továbbá étkező, konyha és vizesblokkok is létesülnek. A fejlesztésből származó előnyök mindenki számára kézzelfoghatóvá válnak: a dolgozók színvonalas körülmények között folytathatják a munkájukat, a korszerű feltételek között folyó oktatás pedig megalapozhatja a gyerekek jövőjét.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/49349/pics/lead_800x600.jpg
iskolák,Kucsák László,Pestszentlőrinc-Pestszentimre
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?