Világbajnokok közt a fogyatékkal élő teniszezők

Ötödik alkalommal rendezték meg az önkormányzat támogatásával a Bókay-kert fedett teniszpályáján az Európai Speciális Olimpia Tenisz Napot, amelynek keretében a speciális igényű fiúk és lányok ragadtak ütőt. Bebizonyítva, hogy a helyzetüktől függetlenül nem áll távol tőlük a sport.

Fotó: Czagany Balázs

Az idén félszáznál többen jöttek el a kerületbe, hogy megmutassák, ki a legjobb speciális… Azért nem többen, mert az elmúlt hét közepének havas, jéghideg időjárása néhányakat elriasztott – elfogadhatóan.

Ismét elfogadta a rendezők meghívását Szabó Tünde, az egykori kiváló hátúszó, sportért felelős államtitkár, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes.

A ma is sportos, nem mellesleg csinos hölgy nem véletlenül fogadja el minden évben a rendezők meghívását.

– A fogyatékkal élő fiatalok sportolása mindig, mindenkinek fontos kell, hogy legyen, s remélem, az is. Valahogy úgy kell a fogyatékkal élők sportolását kezelni, mintha nem is lennének azok, csak másként csinálják egy kicsit. Ezt a versenyt nem véletlenül rendezik meg már ötödik alkalommal, mert mindenki felsorakozik mellette. Feltételezem, ott szerepel a speciális igényű sportolók versenynaptárában is, mert tudják, itt mindig színvonalas versenyt vívhatnak egymással.

Eljött az olimpiai bajnok vízilabdázó, Märcz Tamás, az Európa-bajnok műkorcsolyázó, Sebestyén Júlia, az EHF Kupa-győztes kézilabdázó, Tápai Szabina, a magyar jégkorong-válogatott egykori kapusa, az NHL-t is megjárt Szuper Levente.

Nos, ilyen jó nevek társaságában vett részt a megnyitón Kucsák László parlamenti képviselő, Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármester.

Olyan sportnap volt ez, amelyen mindenki győztes volt.

Tekintsék meg az esemény videóját.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/49427/pics/lead_800x600.jpg
Európai Speciális Olimpia Tenisz Nap,Galgóczy Zoltán,Kucsák László,Lévai István Zoltán,Märcz Tamás,Szabó Tünde,Szuper Levente
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?