Jahn Ferenc kórház – Évi 20 milliós megtakarítás napenergiából

A Jahn Ferenc kórház befejezte a napelemek telepítését a Köves úti központi épületén, az Ady Endre utcai szakrendelőn és a Weiss Manfréd telephely épületein. A kórház évi közel 20 millió forintot fog megtakarítani a napelemek segítségével.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet összesen 250 millió forint vissza nem térintendő támogatásból telepített fotovoltaikus rendszereket az intézmény Köves úti központi telephelyén, az Ady Endre utcai Szakrendelő, valamint a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein. A projekt a Kohéziós Alap és a magyar költségvetés társfinanszírozásában valósult meg.

Ismeretes, a napkollektorok és geotermikus rendszerek által nyújtott hőenergiával ellentétben a fotovoltaikus energia alkalmas a háztartásban található mindenféle elektromos berendezés működtetésére.

A 2017. március 1-i projektkezdést követően 2018. február 28-án sikeresen lezárult a Jahn Ferenc Kórház újabb projektje, melynek eredményei az energiahatékonyságot és -tudatosságot hivatottak tovább erősíteni.

A beruházás keretében összesen 350 kWh napelem-kapacitás került kiépítésre, melyből 250 kWh az intézmény Köves úti központi telephelyén, 50 – 50 kWh pedig az Ady Endre utcai Szakrendelő, valamint a csepeli Weiss Manfréd Telephely épületein üzemel.

A kiépített kapacitás várhatóan a kórház éves villamosenergia-felhasználásának közel 10 százalékát tudja majd fedezni, ami a rezsi költségek vonatkozásában is számottevő – évi bruttó 19,5 millió Forint – megtakarítást eredményez.

Az intézmény a jövőben is meg kíván ragadni minden olyan fejlesztési lehetőséget, ami a kórház működésének racionalizálása, hatékonyabbá tétele révén hozzájárul a betegellátás minél magasabb színvonalú biztosításához.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/51272/pics/lead_800x600.jpg
250 millió forint,fejlesztések,fotovoltaikus,Jahn Ferenc Kórház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?