Három év múlva új terminál lehet Ferihegyen

A Budapest Airport fejlesztése a XVIII. kerületi önkormányzat és a további munkalehetőségekkel számolható kerületiek számára is örvendetes. A Liszt Ferenc-reptéren a 2-es terminálhoz kapcsolódó új, 3-as terminál munkálatai 2019 végén kezdődhetnek és 2021-ben adhatják át, de lehetséges, hogy néhány eleme már előbb elkészül – jelentette be Jost Lammers, az üzemeltető cég vezérigazgatója.

A 2-es terminál előtti parkolóház építését az idén elkezdik és 2020-ra befejezik. Ugyanakkor arról nem esett szó, hogy a jelenleg tapasztalható túlzsúfoltságot például a check-in, az utasbiztonsági ellenőrzés, a non-schengeni határellenőrzés és a csomagkiadás területén addig miként kezelik – írta az Airportal.hu.

A cikk szerint tervekben a rendkívüli utasforgalom-bővülés miatt a döntés az építmény koncepciójáról ez év végéig megszülethet, 2019-ben elkezdődhetnek a két évig tartó munkálatok.

További jó hír, hogy a leendő 3-as terminál “bizonyos elemei” már 2021 előtt üzembe állhatnak, és újabb repülőgép-állóhelyeket is létesítenek majd. A vezérigazgató szerint a 3-as terminál miatt valószínűleg a 2A eredetileg elképzelt mólójának terveit is áttekintik és szükség esetén módosíthatják. Állítólag a digitális korszak legmodernebb technológiái épülnek majd be a leendő terminálba.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/52395/pics/lead_800x600.jpg
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéri Régió ,fejlesztések
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?