Körösfő példás kapcsolata Pestszentlőrinc-Pestszentimrével

Példaértékűnek tartja Körösfő polgármestere a testvérvárosi együttműködést a XVIII. kerülettel. A kalotaszegi településvezető további sikeres évekkel számol.

A közelmúltban tartotta a körösfői RMDSZ tisztújító közgyűlését, melynek során új elnököt választottak Sztranyák Melinda tanítónő személyében. Ezt a funkciót ez idáig Bódis László töltötte be. A körösfői önkormányzat képviselő testületének tizenegy tagja a következő pártok színeiben nyert mandátumot: ötöt nyert a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), négyet az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP), egyet a szociáldemokraták (PSD), és egyet a liberálisok (PNL) tanácsos.

Mandátumának feléhez érkezett Körösfő község polgármestere Bódis László, aki így értékelte a ciklus eddigi eredményeit:

– Számítottam rá, hogy nem lesz könnyű feladat egy községet polgármesterként vezetni. Felkészültem a nehézségekre, a nézetkülönbségekből fakadó viták kezelésére. Új vezetési stílust álmodtam meg. Először is a fiatal, szakképzet munkaerőkre támaszkodva sikerült hatékonyabbá tenni a lakosság érdekében végzett munkát, a közügyek intézését, mely nem mindig ment zökkenőmentesen. Ugyancsak céljaim között szerepelt minél hamarabb befejezni az előző vezetés által elkezdett beruházásokat, építkezéseket. Tehát be kellett fejezni az évek óta húzódó községi sportlétesítményt, a futballpályát, a kápolnát, melynek csak az alapjai voltak készen, amikor átvettem a vezetést. Itt kell megemlíteni a főút melletti több, mint 700 méteres csatorna és vízvezeték lefektetését is.

Arról, hogy milyen tervei vannak a következő évekre, így beszélt a polgármester:

– A lehetőségektől függően igyekszem továbbra is a községhez tartozó mind a négy település kéréseit megoldani. A kalotanádasi kultúrotthont már szépen fel is újítottuk, most a további települések művelődés házainak tatarozása következik. Tovább folytatjuk a még elmaradt ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítését Sárvásáron és Körösfőn. Járdák építését mind a négy faluban, de Nyárszón és Sárvásáron is új kápolnákat építünk, valamint a tönkre ment utak aszfaltozását is szeretnénk megoldani. Külön megemlítenék két nagyobb beruházást, amelyet terveink szerint Körösfőn fogunk megvalósítani. Az egyik egy olyan sportlétesítmény, amely magába foglal egy tenisz-, kosárlabda és kézilabda pályát is, valamint az Ifjúsági-ház körül faházas kemping megépítését. Külön köszönetet mondunk Vákár Istvánnak, a Kolozs Megyei Tanács alelnökének, aki sok éve már, hogy támogatja terveink megvalósítását. Továbbra is ápolni fogjuk szoros baráti viszonyainkat mind a tizenegy testvértelepülésünkkel, köztük legfőképpen a Budapest XVIII. kerülettel, amellyel idáig is példaértékű volt az együttműködésünk.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/53526/pics/lead_800x600.jpg
Bódis László,Körösfő,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?