Hagyományteremtés a Havannán – Bulival a vakációba

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg június 10-én a Kondor Béla Közösségi Ház az önkormányzat támogatásával vakációköszöntő családi napját.

A Havanna-lakótelep – ahogyan Galgóczy Zoltán alpolgármester fogalmazott a Kondor Béla sétány színpadán mondott megnyitó beszédében – egy kicsit város a városban, kerület a kerületben, hiszen Pestszentlőrinc-Pestszentimre mintegy 100 ezer lakosából 17 ezer itt él.

Illő tehát, hogy a kerületrésznek saját ünnepei is legyenek. Ezek sorában újdonság a Kondor Béla Közösségi Ház új igazgatója, Varga Ferenc által kezdeményezett vakációköszöntő családi nap, amelyet most először rendeztek meg a lakótelep főutcáján, illetve az épületben.

Az új esemény filozófiája egyszerű: bulizzanak együtt egy utolsót a szünidő kezdete előtt a családok, a környékbeli ismerősök. Ennek megfelelően a szervezők a legkülönbözőbb korosztályoknak kínáltak színpadi programokat, továbbá olyan népszerű kísérőrendezvényeket, mint a kézműves foglalkozás, az arcfestés, az állatsimogató. A közösségi ház előadótermében egész nap pingpongozni lehetett. A bátrak kipróbálhatták az alkalmi mászófalat, a még merészebb kalandra vágyók pedig felemelkedhettek azzal a léggömbbel, amelyet a Havanna-ünnepről már jól ismernek az itt élők.

Fontos része volt az eseménynek az ’Akik sokat tettek a Havanna-lakótelep gyermekeiért’ elnevezésű díj átadása. Az ötévenként odaítélt, most harmadszor kiosztott elismerésre a telepen működő oktatási-nevelési intézmények munkaközösségei terjeszthetnek fel egy-egy kollégát.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/54011/pics/lead_800x600.jpg
Galgóczy Zoltán,Hagyományteremtés,Havanna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?