A lakók döntenek arról, melyik játszótér újuljon meg

A kerület lakói augusztus végéig tehetnek javaslatot arra, hogy a közeli jövőben melyik játszótért újuljon meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. A játszótér-felújítási program keretében öt játszótér kaphat új ruhát.

Ughy Attila polgármester elmondta, hogy a kerület vezetése arról határozott, nem ők döntenek a kiválasztásról, elsősorban a szülők, s használók javaslatait várják a témában.

„Ennek érdekében az elmúlt időszakban felmérést készítettünk arról, hogy mit szeretnének a kerületi lakosok, melyik játszótér érett meg leginkább a megújulásra, illetve ott milyen játszószereket szeretnének látni az érintettek”, hangsúlyozta a városvezető.  

Ughy Attila polgármester szülőkkel konzultál a játszótéren. Egy felmérés szerint a lakók 90 százaléka elégedett a játszóterek tisztaságával, 88 százalékuk a zöldfelületek rendezettségével.

Legutóbb tavasszal adtak át felújított játszótereket. A Gyékény téri játszótéren átfestették a játszóeszközöket, kicserélték a homokozók homokját, felfrissítették a növényzetet, a tér melletti járdát pedig kővel burkolták le. Elbontották továbbá a régi szelektív hulladékgyűjtőket és új virágládákat is kihelyeztek.

Az Alacska-lakótepi Tímea teret az útkereszteződés négy cikkelyre bontja, amelyből a játszótér három részt foglal el. Egyik helyen mászóvár és biztonságos csúszda várja a gyerekeket. Az ezzel szemben lévő részen van a homokozó, amely fölé napvitorlát építettek. S itt vannak a hagyományos és mérleghinták. A játszótér harmadik területén szabadtéri fitneszeszközökön sportolhatnak a kerületiek. A játszótéren a napvitorlán kívül újdonság a pingpongasztal és több új pad is szolgálja az ide érkezők pihenését, illetve ivókúttal is gazdagodott a tér. Felújították a bekerített focipálya zajvédő falát is.        

Az önkormányzat elképzelései között szerepel, hogy a kerületben található 56 játszótér nevet kapjon, mert az azonosításuk jelenleg elég körülményes. Ennek érdekében pályázat kiírását tervezik, amelyben szintén várják a helyiek javaslatait, ötleteit.

Egy felmérés szerint a lakók 90 százaléka elégedett a játszóterek tisztaságával, 88 százalékuk a zöldfelületek rendezettségével. A felújított játszóterek minősége pedig 94 százalékban váltja ki belőlük az elégedettséget.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/55566/pics/lead_800x600.jpg
Játszótér,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?