Utcabál – idén is közösen ünnepeltek a szentimreiek

Ismét utcabálnak adott helyet Pestszentimrén a Sportkastély előtti tér. Bemelegítésképpen néptáncosok népesítették be, akik ezúttal gyerekek voltak, tapasztalt néptáncosok irányításával. Gyálon idén alakult meg az Arany Gyermektánc Együttes. Tagjai közül jöttek el néhányan bemutatót tartani szatmári táncokból. A székelyföldi forgóst pedig idősebb táncosok mutatták be.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg augusztus 19-én Pestszentimrén a kerületi Szent István-napi utcabált, ahol így vagy úgy, népzenére, vagy gépiesebb muzsikára, de minden résztvevőnek táncra mozdult a lába. A téren most is ugrálóvár és arcfestés, kürtőskalács, lángos és hamuban sült pogácsa várta a gyerekeket. A felnőtteket pedig borpatika és sörsátor.

A táncos mulatságot megelőzte a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem elnevezésű jótékonysági program, amelyet idén is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével közösen szervezett. A program keretében határon inneni és túli magyar gazdálkodók ajánlottak fel a maguk által termelt búzából, amely megőrölve, kenyér formájában jutott el a hátrányos helyzetű gyermekekhez. Jelképes felajánlásként a XVIII. kerület is kapott egy 3 kilogrammos kenyeret, melynek felszentelését követően a Szent István-napi utcabál kezdetén osztottak szét jelképesen a kerületieknek.

Aztán a testet és lelket bizsergető zenére beindultak a lábak. A táncosok invitálására a közönség soraiból is megpróbálkoztak néhányan a székelyföldi és a szatmári csárdás lépéseivel.

Az est DJ Lotters diszkójával és tűzijátékkal zárult.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/57463/pics/lead_800x600.jpg
Pestszentimrei Sportkastély,Szent István,utcabál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?