Tanévkezdés – Ingyenes, minőségi füzeteket ad az önkormányzat

Pestszentlőrinc-Pestszentimre általános iskoláinak mintegy 8700 alsó és felső tagozatos diákja idén is ingyenes füzetcsomagot kap a kerületi önkormányzattól a tanévkezdéshez. A városrész összesen 23 általános iskolájába szállítják ki családok számára anyagi könnyebbséget jelentő tanszereket. A lehetőség egyaránt érinti az állami és az egyházi intézmények tanulóit, így a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola, a Szenczi Molnár Albert Református Általános Iskola, a Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskola, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola diákjai is megkapják a füzeteket.

A városrész önkormányzata tisztában van vele, hogy milyen sokba kerül a tanévkezdés, egy-egy gyermek beiskolázása több tízezer forinttal terheli meg a családi kasszát. Az elsősök számára megfelelő ergonómiájú, a gerincüket kímélő iskolatáska ára 15-20 ezer forint körül mozog.

Az önkormányzat önkéntes vállalásaként kiosztott füzetcsomagok mindenképpen jelzik a kerület vezetésének segítő szándékát, hogy tanévkezdéskor a tanszerköltségek legalább az első hónapban kevesebb pénzt vegyenek ki a családi kasszákból.

Az ajándékba adott füzetek borítója évek óta egyedi tervezésű. A különféle típusú füzetek borítóit, ahogy korábban, most is az előző tanévben kiírt rajzpályázat – ezúttal a Mátyás király évére meghirdetett rajzverseny – zsírkrétával, filctollal, színes ceruzával készített legjobb munkái díszítik.

Egy kiskereskedésben vásárolt jobb minőségű füzet drágább, mint az olcsóbb kivitelben gyártott és valamelyik nagy üzletlánc áruházában kapható. Az önkormányzat csomagja, ahogy az elmúlt négy évben, úgy idén is a jobb minőségű termékekből áll.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/57581/pics/lead_800x600.jpg
füzetcsomag,ingyenes,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,tanévkezdés,XVIII. kerületi önkormányzat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?