Elkészült a pihenőpark a Lakatos-lakótelep mellett

Újabb tűzrakó hely, szabadtéri fitnesz park, 500 méteres futókör kialakítását is tervezik a most megújult Brenner János Pihenőparkban Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, sőt a kutyatartók is számíthatnak egy újabb négylábúaknak készült játszótér átadására. A Lakatos-lakótelepen és a környezetében élők számára nagy öröm ez a beruházás.

A Brenner Parknak a tó vízfelületének megszépítésével, sétautak kiépítésével, pihenőpadok kihelyezésével, füves területek kialakításával adtak új arculatot.

A fejlesztés avatóján Ughy Attila polgármester emlékeztetett rá, hogy az évtizede még sással, náddal és egyéb vízinövényekkel sűrűn benőtt tóban szinte lehetetlen volt szabad vízfelületet találni.

A felújítás ötletével a körzetes önkormányzati képviselői álltak elő. Pásztor János, Kádár Tibor és Torma Beáta el szerették volna érni, hogy az egykor Erőmű-, majd a hétköznapokban Büdi-tóként emlegetett vízfelületet ismét a pihenőpark szíve legyen. Egy olyan helyszínt szerettek volna létre hozni, ahol a Lakatos-lakótelepen és annak környezetében élők akár a hét minden napján kikapcsolódhassanak, a sütögető helyen családok, baráti társaságok piknikezhessenek, és a fák alatt a fűben vagy a padokon pihenni, vagy akár olvasni, tanulni tudjanak. A későbbiekben tervezik a tó keleti részének kikotrását is.  

További jó hír, hogy a Lakatos-lakótelepen és környékén folytatódik a járdaprogram. Mint Torma Beáta kiemelte, szeretnének néhány új parkolóhelyet is kialakítani és a közbiztonság fokozása érdekében modernizálják a térfigyelő szolgálat kamerarendszerét is.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/58671/pics/lead_800x600.jpg
Brenner János-pihenőpark,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?