Reneszánsz délután Mátyás király tiszteletére

Több kerületi iskolából összesen 180 gyerek vett részt a Mátyás-évhez kapcsolódóan rendezett reneszánsz délutánon az Ady Endre Általános Iskolában. A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Idősekért-Fiatalokért Közalapítvány kuratóriumának titkára, Diráné Huszár Gertrúd volt a rendezvény ötletgazdája és főszervezője, amelyet az önkormányzat támogatásával rendezett meg az alapítvány. Az esemény apropója az volt, hogy 2018-at Mátyás király emlékévének nyilvánította a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Ennek jegyében az alapítvány egy pajzs- és zászlókészítő pályázatot írt ki a kerületi általános iskolásoknak. A pályaműveket szeptember 21-én mutatták be az Adyban, és e köré szerveződött a reneszánsz délután. A néhány órás program rendkívül színes volt: a Musica Historica Együttes közreműködésével reneszánsz táncokat tanultak a diákok, volt íjászverseny, sportmérkőzések, szőlőpréselés, dárdahajítás, Ki mit tud? és kézműves foglalkozás, amelynek során régi mesterségek fogásait ismerhették meg a vállalkozó kedvűek.

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek erre a rendezvényre, és hogy láthatóan remekül is érzik magukat. Tetszik, hogy a kiállított mesterműveknél elidőznek, megcsodálják az alkotásokat, és büszkén mutatják egymásnak saját kis remekműveiket. A különböző technikákkal elkészített pajzsok és zászlók pompás díszítőelemei az iskola udvarán berendezett reneszánsz térnek. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki részt vett ezen a színpompás délutánon – mondta Diráné Huszár Gertrúd a rendezvény végén.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/59792/pics/lead_800x600.jpg
Ady Endre Általános Iskola,Diráné Huszár Gertrúd,Mátyás király,Pestszentlőrinc-Pestszentimre
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?