Buzánszky Jenő ötlete nyomán itt 21. műfüves

Hetvenöt gyerek örülhetett annak az új focipályának, amelyből már – ezzel együtt – huszonegyépült a kerületben. Ahol a kerületi ovik közül van hely Pestszentlőrinc-Pestszentimrén, ott ezzel már minden gyermek intézményben van ilyen sportpálya.  

A kerületvezetés képviselői mellett ott volt az ünnepségen az Ovi Sport Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea is.

Szabóné Karácsony Hajnalka intézményvezető köszöntőjében kiemelte, hogy nagyon várták már a kicsik, hogy birtokba vehessék a 6x12 méteres, több sportághoz is használható műfüves létesítményt.

Ünnepi beszédében Lévai István Zoltán alpolgármester emlékezett is: – Időutazások nekem ezek az átadók, mert óvodás és iskolás korom helyszínei köszönnek vissza, s ez mindig szép emlékeket ébreszt bennem. Hangsúlyozta, hogy erről a pályáról akár a magyar sport nagyjai is kikerülhetnek, de ha „csak” egészséges ifjak és felnőttek válnak belőlük, már akkor megérte, hogy elkészült.

Galgóczy Zoltán, az önkormányzat másik alpolgármestere köszöntőjében azt emelte ki, hogy sok és kiváló óvodapedagógusra is szükség van ahhoz, hogy ez a pálya, akárcsak az eddig átadott húsz, betölthesse azt a szerepét, amiért megépítették. Elmondta azt is, hogy a most átadottal már a kerület valamennyi óvodájának van Ovi-Sportpályája, ahol volt kellő terület azok megépítéséhez.

Dr. Molnár Andrea, aki a lassan „halhatatlanná” váló kezdeményezés létrehozójáról beszélt. – Kazal volt a beceneve, ezen a néven is a magyar labdarúgás örök nagyjai közé került Buzánszky Jenő, ám ezzel a most már 21 pályával is örökre beírta magát a magyar sport halhatatlanjai közé.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/61737/pics/lead_800x600.jpg
dr. Lévai István Zoltán,dr. Molnár Andrea,Galgóczy Zoltán,műfüves,Ovi Sport Alapítvány
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?