Friss gyulai kolbász készült a városrész nyugdíjasainak

Ezúttal Békés megye hagyományai elevenedtek meg a Somogyi László Szociális Szolgálat jóvoltából a kerületi nyugdíjasok legutóbbi, közösségépítő rendezvényén, a három éves múltra visszatekintő Őszikék-vándorkupán, amelyen ezúttal is közelebb hozták egymáshoz a vidéki és a fővárosi embereket. A Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata által finanszírozott rendezvényen gazdag program és ételkínálatból válogathattak a résztvevők.  

A Kondor Béla utcai épület helyiségeiben már korán reggel sült a tepertő és a káposztás kapusznyik, más néven káposztás táska.

Dömötör István alpolgármester a következő szavakkal nyitotta meg a rendezvényt: – Bízom benne, hogy a harmadik Őszikék-vándorkupán is olyan tartalmas, szórakoztató napot tölthetnek el, mint az előzőkön, amelyeken szintén egy-egy megye mutatkozott be. Most Békésbe „látogatnak el” a különféle játékok segítségével, és meg is kóstolhatják például a híres gyulai kolbászt, sőt a készítését is megtanulhatják neves hentesek segítségével. A rendezvény tematikája szerint megyéről megyére vándorolnak, remélem, hogy ezt a hagyományt a következő években is folytathatják – hangsúlyozta.

Aztán jött az idős táncosok kettőse, a Kosztolánszki házaspár, Mihály és Erzsébet. Zenés-táncos világjárással szórakoztatták a „nagyérdeműt”. Volt itt sramli, szirtaki, kánkán az egyes népekre jellemző kosztümökben, amiket maguk varrtak!

Ezután jött a kolbásztöltés. A jó gyulai elkészítéséhez a segítséget a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületétől Dinya Imre és Hajduk Zoltán adta. A hat csapat tagjai igen ízletes kolbászokkal lepték meg a zsűrit, amely a Somogyi László Szociális Szolgálat csapatának ítélte az Őszikék-vándorkupát.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/61834/pics/lead_800x600.jpg
Békés megye,Dömötör István,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Somogyi László Szociális Szolgálat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?