Jubiláló pedagógusokat ünnepeltek

A pedagógusokat ünnepelték Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Rózsa Művelődési Házban. Azokat az óvodapedagógusokat, általános- és középiskolai tanárokat köszöntötte az önkormányzat, akik 25, 30, illetve 40 évet töltöttek el a pályán.

– Büszkék vagyunk a több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusokra. Nem véletlen, hogy Budapest egyik legnagyobb peremkerületében ilyen példás az oktatás, és iskoláink sorra hozzák haza a díjakat tanulmányi versenyekről. A siker a tanároké is, hiszen ők azok, akik élethivatásként élik meg szakmájukat – mondta köszöntőjében Ughy Attila polgármester. Hozzátette: az óvónők, tanítók, és tanárok örökre nyomot hagynak tanítványaik életében. Irányt mutatnak az akaraterő, a kitartás, az önbizalom és az empátia felé.

– A tanár nem is tudja, hogy mikor hat igazán a növendékére egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal. Viszont úgy vélem, hogy a 25, 30 és 40 év az az időszak, amikor már a tanár is megtanult olvasni a diákok szeméből, reakcióiból. Amikor már tudja, hogy mikor és hogyan kell odafordulni egy-egy ifjúhoz. Ezt a tudást pedig meg kell osztani a fiatalabb kollégákkal, mert van olyan szakmai ismeret, amit a tanárképzés ideje alatt nem lehet elsajátítani – fogalmazott beszédében Ughy Attila, aki Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel közösen adta át az emléklapokat és virágokat a jubiláló ünnepelteknek.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/62269/pics/lead_800x600.jpg
Galgóczy Zoltán,pedagógus,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Rózsa Művelődési Ház,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?