BKIK – A siker titka, szoros együttműködés az önkormányzattal

Eredményes munkát végez Pestszentlőrinc-Pestszentimrén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. A szervezet XVIII. kerületi tagcsoportja a minap tartotta Vállalkozói Fórumát.

Erdődy Viktor (képünön), a XVIII. kerületi BKIK tagcsoport vezetője jelezte, hogy a szoros kapcsolat egyik fontos jellemzője az önkormányzat bizottsági munkáiban való részvétel.

Ezen kiderül, mi is lehet a tartós BKIK-s eredményesség titka. Az egyik mindenképpen az, hogy szoros együttműködésben dolgoznak a városrész önkormányzatával. Ughy Attila polgármester ennek a fórumnak vendége is volt, s előadásában megerősítette a két szervezet minőségi együttműködésének jelentőségét.

Erdődy Viktor, a XVIII. kerületi BKIK tagcsoport vezetője jelezte, hogy a szoros kapcsolat egyik fontos jellemzője az önkormányzat bizottsági munkáiban való részvétel. Rácz Zsuzsanna például két bizottságban is aktív. Dolgozik a pénzügyi ellenőrző bizottságban és részese a tulajdonosi bizottság munkájának is. Herczku Gyula cserépkályhakészítő vállalkozó az oktatási, közművelődési, sport és ifjúsági bizottságban tevékenykedik. Az együttműködés része az is, hogy több évtizede biztosít szakmai képzést azon fiataloknak, akik az általa művelt szakmát akarják elsajátítani.

Erdődy Viktor pedig a településfejlesztési és fenntartható fejlesztési bizottság tagja, ahol az önkormányzat azzal is megtisztelte őt, hogy szavazati jogot biztosított számára a döntésekhez. Egyébiránt ezen a bizottságon mennek keresztül a kerületi beruházások, amelyekről való pontos ismeretszerzés nagyon fontos a BKIK számára. Erdődy Viktor nagy hangsúlyt helyez arra, hogy hogy minél több XVIII. kerületi vállalkozó számára nyíljon munkalehetőség a különböző projektekben.  

A BKIK – a beruházásokon való helyi vállalkozók minél szélesebb körének részvételén kívül – a képzésre is nagy súlyt helyez. Legutóbb egy biológiai tanulmányi versenyen vettek részt az egyik iskolában, ahol meg is jutalmazták az arra érdemes tanulókat. A cél az, hogy az utánpótlás-palánták minél többet fejlődjenek, s olyan ismereteket szerezhessenek meg, amelyekkel minél több területen boldogulni tudnak.

Erdődy Viktor elmondta, hogy idén a XVIII. kerület is részt vett az újpestiek által szervezett fesztiválon, amely a Mi a pálya? nevet viselte. Az eseményen 2500 pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos diák vett részt. A fiatalok a vegyipar, a gépészet, az elektronika, az elektrotechnika, a távközlés és az informatika ismeretekkel próbáltak közelebbről megismerkedni, illetve az ottani szakemberek segítségével jutottak közelebb a pályaorientáció szempontjából számukra vonzó szakmai ismeretekhez.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/64520/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Erdődy Viktor,Herczku Gyula,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Rácz Zsuzsanna,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?