Kamara – A békéltető testület ingyen segít a fogyasztóknak

Egy Pestszentlőrinc-Pestszentimrén tartott sikeres gazdasági eseményről számolt be Erdődy Viktor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara XVIII. kerületi tagcsoportjának vezetője. Az általuk szervezett Vállalkozók Fórumán, amelyen Ughy Attila kerületi polgármester és Szatmáry-Jähl Angela, a BKIK. XIX. kerületi tagcsoportjának elnöke is részt vett, elsősorban a fogyasztók és vállalkozók közös tanácskozásáról számolt be.

Erdődy Viktor

Mindig érdekes dolog, ha azok az emberek ülnek egy asztalhoz, akiknek az érdekei ilyen szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A vállalkozókéhoz a fogyasztókét, a fogyasztókéhoz pedig a vállalkozóké.

A számos praktikus tapasztalatot asztalra tévő megbeszélésen részt vettek a kamara békéltető testületének tagjai is. A testület tagjai jelezték a fogyasztóknak, hogy fogyasztóvédelmi vagy más, hibás teljesítéssel kapcsolatos problémákkal nem kell azonnal a bírósághoz fordulni. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara békéltető testülete ugyanis ingyen és bérmentve segít ilyen konfliktusok esetén. A rendezvényen közel hatvanan vettek részt, és nagyon meg voltak elégedve az elhangzottakkal.

Erdődy Viktor beszélt a XVIII. kerületben működő Széchenyi-kártya program eredményeiről is. A program eredetileg azért jött létre, hogy likviditási segítséget adjon az induló vállalkozásoknak. Ma már elmondható, hogy a XVIII. kerületi BKIK iroda évi 70-80 kerületi hitelkihelyezést intéz.

Jellemzően a kamara szakembere sokat tud segíteni a hitelek megszerzésében. A vállalkozónak itt főleg az a feladata, hogy kitöltse az űrlapokat, illetve megtegye azokat a lépéseket, ami banki hitel felvételéhez kizárólag ő tud megtenni. A többit, főleg a banki utánajárásokat a BKIK munkatársai intézik helyette.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/64881/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Erdődy Viktor,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Szatmáry-Jähl Angela,Ughy Attila,Vállalkozói Fórum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?