A munkavállalók számára is bíztató Pestszentlőrinc jövőképe

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelsége hosszú távon komoly előnyöket jelent a XVIII. kerületben élő munkavállalók számára – hangsúlyozta Ughy Attila polgármester azon a Vállalkozói Fórumon, amelyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezett a kerületben. 

Ughy Attila polgármester

A városrész jövőképével kapcsolatban a városvezető szólt arról, hogy korábban kevés munkahellyel rendelkeztek, sokan alvó városként könyvelték el Pestszentlőrinc-Pestszentimrét, ahova csak pihenni jár haza az ember a belsőbb kerületekben lévő munkahelyéről. Ma már ez nincs így.

Kiemelte, a gazdaság általában ciklusosan működik. Szerencsére jelenleg a keresleti oldal az erősebb, ám lesz olyan időszak, amikor a munkavállalók nem lesznek ilyen kedvező helyzetben, mint most. Ezért célszerű a folyamatos tanulás, a főleg informatikai, nyelvismereti önképzés, amely erősíti a munkavállalók versenyképességét a nehezebb időkben is. A kerület olyan programot hozott létre a Norvég Alap segítségével, amely segít a helyieknek munkaerejük minőségének a karbantartásában.

A magas hozzáadott értéket előállítani képes dolgozók mindig jobban fognak keresni, mint az egyszerűbben megtanulható feladatok ellátói. A középstátuszú szakemberek kerületbe költözése fontos az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások tekintetében is. A légiipar helyi erősödése megteremti az ehhez szükséges vonzerőt. Így többen vehetik igénybe a minőségi önkormányzati szolgáltatásokat. A rekreációs lehetőségeket éppúgy, mint az egészségügyi- és sportszolgáltatásokat. Pestszentlőrinc ebben ugyanis nagyon jó helyen áll a fővárosban. Már minden óvodában van sporttelep, amit a 14 év alatti fiatalok is használhatnak. A felnőttek pedig azokat megújult, egykor betonos sporttereket látogathatják, amelyek magas szintű szolgáltatást nyújtva az uniós normák szerint újultak meg.

Ughy Attila kiemelte, mindent elkövetnek azért, hogy a kerületnek megmaradjon a kertváros jellege. A jelenlegi hétszáz hektáros erdőterület méretét 2025-re, elsősorban a rehabilitációs területek erdősítésével 1000 hektárra tervezik felemelni.

Szólt a polgármester a Rögtön Jövök programjukról is, amelynek az a lényege, hogy a kereskedelmi szempontból kevéssé vonzó városrészekhez elsősorban kulturális jellegű önkormányzati szolgáltatásokat telepítenek. S azáltal, hogy a színházi és más, látogatóvonzó bázisok működni kezdenek, megnövelik a látogatói létszámot, ami a környező üzletek forgalmára is jótékony hatással lehet.

A Vállalkozói Fórum résztvevői hallhattak továbbá arról is, hogy az önkormányzat szeretné a jövőben ösztönözni a napelemek és a napkollektorok terjedését, amelyek nagyon előnyösek a költséghatékony gazdálkodás előmozdítása szempontjából.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/66585/pics/lead_800x600.jpg
BKIK,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila,Vállalkozói Fórum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?