BKIK fórum – Fejlesztési sikerek várhatók jövőre is Pestszentlőrincen

Ughy Attila Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere volt az előadója annak a Vállalkozói Fórumnak, amelyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendezett a városrész XVIII. kerületében.

Ughy Attila polgármester

A városvezető a fejlesztésekkel kapcsolatban szólt az építőipar sajátos helyzetéről, a kapacitáshiánnyal való küzdelméről. A kerületi önkormányzatnak számos beruházása áll azért, mert az építőipar nem bírja szusszal. Ilyen például a Béke tér kettes üteme. Mint Ughy Attila rámutatott, a források, a tervek, az építési engedélyek már tizennégy hónapja rendelkezésre állnak, s most fogják kiírni a harmadik európai szintű pályázatot. Az elősző kettő ajánlat híján hamvába holt, pedig mintegy egymilliárd forint értékű fejlesztésről van szó. Tervezik a pestszentimrei orvosi rendelő felújítását is, amelyre tudott ugyan ajánlatot adni az építőipar, de ez sajnos nem bizonyult érvényesnek.

Az viszont valószínűsíthető, hogy lőrinci sportcsarnok teljes körű megújítása, ideérve a környezetének rehabilitációját megkezdődhet jövőre. A 2,3 milliárd forintos beruházásra szerencsére már van érvényes közbeszerzési eljárás, s a munkálatok az utolsó minisztériumi pecsétek megérkezése után elkezdődhetnek.

Ughy Attila kiemelte továbbá, hogy az elmúlt időszakban számtalan óvoda- és iskolaépület újult meg, de a java még hátra van. Mint a polgármester jelezte, a kerületi infrastruktra jelentős részben megújulás előtt áll.

A január-februári fagyok elmúlta után megkezdődik a Havanna hetivásár és a hozzá tartozó közösségi tér együttes kialakítás. A Tér-Köz pályázat révén pedig a pestszentimre gyermekorvisi rendelő teljese felújítása és környezetének rendbe tétele is az aktuális feladatok között szerepel.

Az utolsó simítások hiányoznak a Kossuth tér kettes ütemének befejezéséhez is. Már a diszkivilágítás munkálatai tartanak. A szökőkutat azonban szintén csak a téli fagyok után lehet üzembe helyezni, amelynek időbeli csúcsászát a műalkotás tulajdonosa támasztotta, adminisztratív elemekkel tarkított feltételek teljesítése okozta.

Összességében azonban a befejezett fejlesztések, felújítások terén eredményes évet tudhat maga mögött a kerület, s a tervek alapján nem lesz ez máskép 2019-ben sem – zárta előadását Ughy Attila.   

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/66918/pics/lead_800x600.jpg
Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila,Vállalkozói Fórum
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?