A vásznon Szent Istvánban, Adyban, Rákócziban is gyönyörködhetünk

Simon Mária Veronika festőművész képeiből Magyarország nagyjai címmel nyílt kiállítás január a napokban a Pestszentimrei Közösségi Házban (PIK). Szent Istvántól Rákócziig, Adytól Móricz Zsigmondig sok „nagyság” látható a galériában, rendkívül élethű megvalósításban.

A kiállítást Enyedi Béla zenész, daltulajdonos, szépíró nyitotta meg, aki méltatta, hogy Simon Mária Veronika milyen termékeny művész, több száz képe látható a világ különféle közintézményeiben. Hoffmann Katalin, Stancsics Erzsébet és Szántai Sándor versekkel tette ünnepélyesebbé a megnyitót.

Simon Mária Veronikának több száz egyéni kiállítása volt már Budapesttől Los Angelesig, Bécstől Kairóig, összesen húsz országban. Arra is jutott ideje, hogy kétszáz kötetet illusztráljon és hatvan alkotótábort vezessen az elmúlt negyed évszázad alatt.

Simon M. Veronika arról beszélt, hogy bár nem Pestszentlőrinc-Pestszentimre lakosa, mindig szívesen jön ide kiállítani. Legutóbb egy évvel ezelőtt az általa alapított SMV 2000 Festőtanoda tanítványainak a műveit láthattuk a Zila Kávéházban.

– Nagy örömömre immár tizenöt éve szoros a kapcsolatom a kávéházban működő Krúdy-körrel és így a kerülettel is. A tanodámba sok tehetséges képzőművész jár évek óta, akik szép sikereket értek el eddig, és szép jövő előtt állnak. A tanítás mellett jólesik az alkotómunka is, amelynek gyümölcsei itt láthatók. Szívesen hoztam el az ország nagyjainak portréit a PIK Galériába, és az egyiket, a Szent Imrét ábrázolót, örömmel ajándékozom az imrei közösségi háznak – mondta a művész, majd átnyújtotta a képet Ódor Katalin intézményvezetőnek.

A kiállítás január 30-ig tart nyitva.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/67925/pics/lead_800x600.jpg
kiállítás,Pestszentimrei Közösségi Ház,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Simon Mária Veronika
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?