Táncvizsga a magyar népi hagyományokból

Miközben az izgatott szülők, hozzátartozók, érdeklődők számára gálaműsort adott a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola valamennyi táncosa, aközben a produkció komoly vizsgaelőadásnak is számított. Ezért volt különösen érdekes a Pestszentimrei Sportkastély publikuma számára a látványos előadás.

A Tébláb Iskola egyik titka, hogy a pedagógusok játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel a magyar kultúrát, a népszokásokat és a táncokat. Ez a szellemiség idén is érezhető volt a vizsgázás ellenére felszabadult táncban. Ha volt is drukk a gyerekekben, az biztos, hogy a színpadon ebből semmi sem látszott. Az odafigyelés és a jókedv viszont annál inkább.

Érdekessége volt az előadássorozatnak az álarcos, fiúruhás táncosok bemutatója. – Az Árendás csoport iskolánk egyetlen, csak lányokból álló együttese. Nem véletlen tehát az előadásuk címválasztása, a Kellenek a legények – mondta Vörös Árpád, a művészeti iskola megalapítója.

Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntésében rámutatott, hogy rendkívül komoly munkát végez a művészeti iskola annak érdekében, hogy a kerületi gyerekek megismerjék, megőrizzék és tovább is adják a magyar népi hagyományokat, a kultúrát, a táncokat és a nemzeti identitás tudatát. Kiemelte, hogy a fővárosban egyáltalán nem könnyű a népi hagyományok ápolása, hiszen azok a tájegységek, akár a határokon inneni, akár azokon túli helyekről beszélünk, amelyeknek a táncait megtanulják, megőrzik, többségükben messze esnek Budapesttől.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/68194/pics/lead_800x600.jpg
dr. Lévai István Zoltán,Pestszentimrei Sportkastély,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?