Ferihegy – Megállapodás az éjszakai zajcsökkentésről

Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere örömmel számolt be Facebook oldalán, hogy kezdeményezése nyomán együttműködési megállapodást kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a főpolgármesteri hivatal a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérrel összefüggő éjszakai zajcsökkentésről.

Fotó: pixabay

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter és Tarlós István főpolgármester intézkedéseinek célja az éjszakai zajártalmak csökkentése és az életminőség javítása a repülés által érintettek körében.

A szaktárca és a főpolgármesteri hivatal támogatja a légiközlekedési zajterhelésre vonatkozó szabályok szigorítását, hogy a mélyalvási időszakban a repülések megszüntethetők legyenek Budapest felett, valamint a hátszeles leszállásokra vonatkozó 5 csomós korlátozás felülvizsgálatát. Szintén egyetértenek abban, hogy szükséges a repülési engedély megsértőire kivethető szankcionálás lehetőségének felülvizsgálata, valamint a repülőtér üzemeltetőjétől független, a Közlekedéstudományi Intézet általi zajszintmérés.

Abban is egyetértettek, hogy a témában felvetődő kérdéseket egy légiközlekedési munkacsoporton belül kell megvitatni, a Közlekedéstudományi Intézet koordinálásával pedig felvilágosító, tájékoztató tevékenységre van szükség.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/70662/pics/lead_800x600.jpg
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéri Régió ,Ferihegy,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Ughy Attila,zajterhelés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?