Pestszentlőrinc – A lakossági igények alapján újulnak meg a járdák

Idén 16 kilométer járda újul meg Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. 

A városrészben összesen 620 kilométer hosszú önkormányzati kezelésű járda van, amelynek megerősítését 2011-ben kezdte meg a kerület vezetése.

A járdafelújítási program keretében 2016-ban 14, 2017-ben 20 kilométert, 2018-ban pedig újabb 24 kilométernyi járda rekonstrukciója valósult meg.

A nyolc év alatt felújított 101 kilométernyi járda azonban csak az önkormányzati kezelésben lévőket érinti. A főútvonalak mentén húzódó szakaszok a Fővárosi Önkormányzat illetékességébe tartoznak, meghibásodásuk kijavításáról így Tarlós Istvánék gondoskodnak.

A felújított járdák nagyobbik része aszfaltburkolatú, néhány kilométernyit pedig térkőburkolattal láttak el. Gyakori eset, hogy az utcákban élő fák gyökerei megemelik a járdát, ami egy idő után balesetveszélyessé válhat. Az aszfaltozott szakaszokon a stabilitás és a gyökérállóság növelése érdekében 8 centiméter betont terítenek az aszfaltréteg alá.

Lévai István Zoltán alpolgármester elmondta, hogy az átépítendő szakaszok tervezésénél mindig figyelembe veszik a lakossági bejelentéseket. Ezekből az információkból igyekeznek a lehető legjobb ütemezést kialakítani ahhoz, hogy hol mennyi járdaszakaszt építsenek vagy újítsanak fel. A veszélyes járdaszakaszok természetesen prioritást élveznek.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/71460/pics/lead_800x600.jpg
dr. Lévai István Zoltán,járda,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Tarlós István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?