Tavaszi Zeneünnep – napsütést hoz a lelkekbe

A Gyöngyvirág Szociális Szolgálat hagyományaihoz híven minden évben megtartja a Tavaszi Zeneünnepet. Az intézmény szép épületének kertjében ezúttal is egy nagyobb sátrat kellett felállítani, hogy a fellépőket és a vendégeket védje az eső ellen. Ettől azonban a hangulat talán felfokozottabb is volt. Az általános iskolából érkező gyerekek és az egyes intézményekből fellépni jött különböző korosztályokat átívelő énekesek, táncosok élvezték a sátor családiasabb hangulatát.

Megnyitó beszédében Dömötör István alpolgármester a zenéhez fűződő személyes viszonyát osztotta meg a rendezvény közönségével. Csodálatát fejezte ki azok iránt, akik a zenét képesek olyan módon átadni, hogy azzal a nagyobb közönségnek is örömet tudnak szerezni. Az éppen esős időjárásra utalva elmondta, hogy a zene az, amely bármilyen körülmények között vidámságot, napsütést tud varázsolni az emberek életébe.

Tímárné Penczi Ildikó a Tavaszi Zeneünnep történetét ismertette. Az intézmény vezetője elmondta, hogy tizenegy évvel ezelőtt a IX. kerületi Dió Általános Iskola énektanára, Bajnok Gábor ötlete volt, hogy legyen a fővárosban egy ilyen Tavaszi Zeneünnep, amelyet a fogyatékkal élőket tanító iskolák, illetve napközik szerveznek meg minden tavaszi héten láncszerűen az intézményekben. Mindez „a zene mindenkié” kodályi gondolatból adódott, hiszen ugyanúgy a gyermekeké, az időseké és természetesen a fogyatékkal élőké is, mert a zenében mindenki feloldódik és élvezi azt.

Helyben jövőre is folytatódik a zeneünnep, ami annál is örvendetesebb, mert a különböző korosztályok énekesei, zenészei, táncosai és a közönség arcán is látható volt a produkciók közben és után, hogy ez a rendezvény a jelenlévőknek is tényleg ünnep.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/73045/pics/lead_800x600.jpg
Dömötör István,Gyöngyvirág Szociális Szolgálat,Pestszentlőrinc-Pestszentimre,Tavaszi Zeneünnep
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?