Kurucz Ferenc tárlata Erdély, Hargita látványairól

Kurucz Ferenc képei segítségével magyar tájakat, városokat barangolhatunk be június 8-ig. A Pestszentimrei Közösségi Ház galériájában sajátos felfogásban tekinthetjük meg természeti és épített értékeinket és megismerhetjük a festőművész lelkivilágát, gondolatait is. Egyébként is, Kurucz Ferenc munkái között leggyakrabban tájképeket fedezhetünk fel. Nagyszülei világáról mesél, például Erdély, a Hargita, a Békás-szoros és Torockó látványairól. A megnyitón, Feledy Balázs művészeti író méltatta a negyedszázadig kerületünkben, jelenleg a szomszédban, Pesterzsébeten élő művész munkásságát.

„Másfél évvel ezelőtt ugyanitt nyitottam meg Kurucz Ferenc kiállítását, azóta új képei születtek, amelyek itt láthatók, és megállapítható, hogy egyre jobb színvonalúak alkotásai. A látványból indulva élményeit festi meg, melyeknek egyik döntő forrása a sok-sok utazás, az azokon szerzett benyomások. Meghatározóak erdélyi, felvidéki és magyarországi élményeinek képpé alakítása, melynek beállításai eredetiek, nem közhelyesek, látszik, hogy belülről, a lelkéből fakadnak. Egy élményt, egy képet nemcsak lefesteni, hanem főleg megfesteni kell!” – hangsúlyozta.

Kurucz Ferencnek Pestszentimrén többször nyílt kiállítása. A mostanira, a másfél év alatt vászonra álmodott félszáz alkotásból, 31-et válogatatott ki.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/73611/pics/lead_800x600.jpg
Feledi Balázs,Kurucz Ferenc,Pestszentimrei Közösségi Ház
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?