„Tanáraink jövőt adnak az ifjaknak”

– Akiket most köszöntünk, és átadjuk nekik az arany-, a gyémánt- és a vasdiplomákat, mind ilyen elhivatott és elkötelezett mesterek, akiknek ezért kifejezzük nagyrabecsülésünket – hangsúlyozta Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester azon az ünnepségen, amelyen ötven, hatvan és hatvanöt évvel ezelőtt oklevelet szerző kerületi pedagógusok kaptak méltó elismerést.

Huszonhat tanár, tanító és óvodapedagógust ünnepeltek ezen a napon a Kondor Béla Közösségi Házban.

A polgármester aláhúzta továbbá, hogy a mesterré válás útja sosem könnyű. Aki erre az ösvényre lép, jól tudja ezt, sőt talán épp ezért választotta magának ezt az élethivatást, a gyermekek nevelését, a pedagógusi pályát.

A kitüntetettekről szólva elmondta, ők közösségünknek nemcsak a mesterei, de a tartóoszlopai is. A tanáraink ugyanis azok az emberek, akik nélkül nem képzelhető el biztos jövő, akik nélkül felbomlana az az egység, ami régóta jellemzi Pestszentlőrinc-Pestszentimre szeretett közösségét.

Rámutatott: – A jubileumi tanári oklevelek átadásakor minden évben a büszkeség mellett hálát is érzünk, mert egy pillanatra sem bizonytalanodunk el a jövőnket illetően. Ezt a magabiztos előretekintést szintén önöknek köszönhetjük. Mert a tanáraink jövőt adnak az ifjaknak. A mi gyermekeink képességeket és tudást szereznek ahhoz, hogy magabiztosan vegyék az akadályokat, és minden tanítási metódusban eljön az a pont, amikor az ismeretlen már nem látszik félelmetesnek. Amikor a jövő lehetőségként jelenik meg előttük. A jövő titokzatossága átalakul, a végtelen távolság helyett belátható, bejárható túraösvényt látunk magunk előtt, és a céltalan bolyongásból izgalmas kaland válik.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/74673/pics/lead_800x600.jpg
diploma,Kondor Béla Közösségi Ház,pedagógus,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?