Pestszentlőrincen kezdődött el a földutak leburkolása

Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata volt a legdinamikusabb a földutak leburkolására kiírt pályázatban foglalt kormányzati támogatás elnyerésére törekedve, ezért itt kezdődhetett el a Budapesti Útépítési Program kivitelezése. Az elkészült útszakasz ünnepélyes átadásán Tarlós István főpolgármester is jelen volt.

Tarlós István elmondta, a pályázók közül ezúttal a XVIII. és a XXI. kerület kapta a legnagyobb támogatást. Budapesten jelenleg még összesen 225 kilométer hosszúságú földút van, amelynek a program első fázisában 25 százaléka kap burkolatot. Pestszentlőrinc-Pestszentimre tehát sikeresen pályázott a kerületi földutak aszfaltozása érdekében, s a Miniszterelnökség az év elején döntött arról, hogy a XVIII. kerület 1,1 milliárd forintot kap erre a célra, amiből az első körben több mint húsz utcában 6 kilométernyi földutat látnak el szilárd burkolattal.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy a XVIII. kerület rendelkezik a harmadik leghosszabb burkolatlan útszakasszal, ezért jelentősége van annak, hogy a nagyszabású program megvalósításának első üteme a Kappel Emília utcai útépítéssel kezdetét is vette.

Tekintsék meg az eseményről készült videót.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/75972/pics/lead_800x600.jpg
földutak leburkolása,Tarlós István,Ughy Attila
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?