Biztonságosabb a közlekedés a megújult járdákon

Nyáron is folytatódott a járdák felújítása Szent Imre-kertvárosban. Galgóczy Zoltán körzetében a korábbi ígéreteknek megfelelően évente mintegy 1,5 kilométer hosszú járdaszakasz újult, illetve újul meg önkormányzati forrásból.

– Idén is a legrosszabb állapotú járdák felújítását igyekeztünk tervbe venni. Vannak közöttük új járdaszakaszok is, nagyobb részben azonban a régi, elhasználódott, balesetveszélyes szakaszok felületének a felújítása történt meg – mondta el Galgóczy Zoltán alpolgármester.

A körzetben idén a Vedres Márk, a Nagyenyed, a Gyöngyfa, a Brassó, a Beremend, a Dráva, a Fiume és a Fogoly utca, illetve a Halomi út egy-egy szakaszának átépítése, valamint a Csíkszereda utcában egy új járdaszakasz építése valósult meg.

Csaknem 620 kilométer aszfaltozott járda van a kerületi önkormányzat kezelésében, s ennek egy része rossz állapotban van. A járdafelújítási program keretében évente 15–25 kilométernyi járda rekonstrukciója valósul meg a kerületben. A stabilitás és a fagyökerek elleni védekezés növelése érdekében 8 centiméter betont terítenek az aszfaltréteg alá.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/82732/pics/lead_800x600.jpg
Galgóczy Zoltán,járda,Szent Imre-kertváros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?