Újabb óvoda kapott új és korszerű játszóeszközöket

Ezúttal a Zenevár óvoda volt az a szerencsés intézmény, amely új eszközöket kapott.

Az önkormányzat programjában immár ez volt a negyedik ilyen kerületi intézmény, amely idén mintegy hárommillió forint értékben új játszóeszközöket kapott, és a sornak még nincs vége, mert az ősz folyamán további óvodák udvara is gazdagabb lesz. Az ünnepélyes átadásra szeptember negyedikén került sor.

Galgóczy Zoltán alpolgármester a játszeszköz-átadó sorozat negyedik állomásán az egyik legnagyobb fejlesztésnek nevezte a Zenevár ovi udvarán elkészült játék és készségfejlesztő lehetőségeket.

A játszóeszköz-fejlesztési programban az óvodák választották ki, hogy milyen játékokat szeretnének az udvarra. Fontos szempont volt a pedagógusok számára, hogy a gyerekek ne csak játszanak, hanem a képességeiket is tudják fejleszteni.

Úgy gondolták, hogy egy olyan érzékelő-mozgásos kertet kellene létrehozni, amely a gyerekek valamennyi érzékszervére hat, ez meg is történt, így a most átadott játszószereken a járástól kezdve a csúszáson és mászáson keresztül minden mozgást kipróbálhatnak a gyerekek, ami a fejlődésükhöz szükséges.

A Zenevár óvoda két évvel ezelőtt vállalta, hogy integrálja az autista gyerekeket, valamint ez az intézmény látta el a roma kisebbségi gyerekek nevelését is a kerületben. Ez a rengeteg plusz szolgáltatás mindenképpen indokolttá tette azt a nagyságrendű fejlesztést, ami most az óvoda udvarán megvalósult.

https://teraszvaros.blogstar.hu/./pages/teraszvaros/contents/blog/83414/pics/lead_800x600.jpg
óvodák, bölcsődék
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?